Skip to main content

Η Ντιναμό Κιέβου ζητεί φιλικούς με τις κορυφαίες ομάδες για έσοδα υπέρ της Ουκρανίας

Η Ντιναμό Κιέβου, η ναυαρχίδα του ουκρανικού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε σήμερα (1/4) ότι θα ήθελε να παίξει μια σειρά φιλικών αγώνων εναντίον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων για να συγκεντρώσει κεφάλαια για τη χώρα της, που βρίσκεται σε πόλεμο.

Ο σύλλογος ανέφερε, ειδικότερα, συναντήσεις με την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν. Το πρωτάθλημα της Ουκρανίας δεν ξεκίνησε μετά τη χειμερινή διακοπή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα, στις 24 Φεβρουαρίου.

«Χάρη στην υποστήριξη των ηγετών του κράτους μας, η Ντιναμό θα πραγματοποιήσει μια διεθνή φιλανθρωπική αποστολή: μια σειρά φιλικών αγώνων με τους καλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη», ανέφεραν οι 16 φορές πρωταθλητές Ουκρανίας στην ιστοσελίδα τους την Παρασκευή.

Η Ντιναμό Κιέβου ανακοίνωσε ότι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου θα παίξει φιλικούς αγώνες με την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και με τις Μπορούσια Ντόρτμουντ, Στεάουα Βουκουρεστίου, Μίλαν, Μπενφίκα, Άγιαξ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας ή Βασιλεία.

Πάντως, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ήρθε σε επαφή με τη διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία δεν το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι αυτό «δεν έχει γίνει ακόμη».

«Όλοι αυτοί οι αγώνες με τη συμμετοχή των πρωταθλητών Ουκρανίας θα διεξαχθούν με το σύνθημα “Ένας αγώνας για την ειρήνη! Σταματήστε τον πόλεμο!”» πρόσθεσε η Ντιναμό στο δελτίο Τύπου της.

Ο σύλλογος εξήγησε ότι αυτοί οι αγώνες έχουν στόχο «την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για τον τρομερό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την υποστήριξη Ουκρανών που έχουν υποφέρει».