Skip to main content

Στα τελικά του Κατάρ Πορτογαλία και Πολωνία

Πορτογαλία και Πολωνία ήταν τα φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δίνοντας τους τελικούς των πλέι οφ της ευρωπαϊκής ζώνης στην έδρα τους και αμφότερες δεν διέψευσαν τα προγνωστικά.

Τόσο οι Ίβηρες όσο και οι Πολωνοί θα είναι παρόντες στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, στο τέλος του έτους, μετά τις νίκες τους με το ίδιο σκορ (2-0) απέναντι σε Βόρεια Μακεδονία και Σουηδία.

Από την Ευρώπη απομένει ακόμη ένα εισιτήριο για την αραβική χώρα, το οποίο θα διεκδικήσει η Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ απέναντι στη νικήτρια του αγώνα Σκωτία-Ουκρανία, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Απέναντι στους Ιταλούς, στο Παλέρμο, η Βόρεια Μακεδονία είχε επιτελέσει άθλο αποκλείοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης «ατζούρι» στην έδρα τους, αλλά στο «Ντραγκάο» δεν κατάφερε να κάνει άλλη μια υπέρβαση.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τον Μπρούνο Φερνάντες (32΄, 65΄) κι έτσι θα παραστεί για έκτη συνεχή φορά στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Πολωνία, από την πλευρά της, πέτυχε τα γκολ της στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στους Σκανδιναβούς. Το σκορ άνοιξε στο 49΄ με πέναλτι ο Λεβαντόφσκι, που είχε κερδίσει ο άσος της ΑΕΚ Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ενώ διπλασίασε ο Ζιελίνσκι στο 73΄ διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ.

Ο αστέρας της Σουηδίας, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που μπήκε αλλαγή στο 80ό λεπτό, έχασε την ευκαιρία να παίξει στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του.