Skip to main content

Εξασφάλισε το πλεονέκτημα του ΣΕΦ ο Ολυμπιακός

Το πάθημα στο Μονακό έγινε μάθημα για τον Ολυμπιακό, που με σοβαρότητα και συγκέντρωση νίκησε τη Βιλερμπάν με 94-80 στο «Αστρομπάλ», για την 32η αγωνιστική κι εξασφάλισε το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 18-9, έχει σίγουρη την τέταρτη θέση και με νίκη επί της Μπαρτσελόνα την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ (1η Απριλίου) θα διεκδικήσει ενδεχομένως και την τρίτη, ελπίζοντας σε ήττες της Αρμάνι Μιλάνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με εξαιρετική άμυνα, προηγήθηκαν 10-2 και 14-7 αλλά στη συνέχεια χαλάρωσαν, δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Στρεζέλ (16 πόντοι) και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε ισόπαλο 26-26.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Ολυμπιακό να αποκτά μια διαφορά, να μην μπορεί να την κρατήσει και η Βιλερμπάν να επιστρέφει, με το ημίχρονο να κλείνει στο 47-43 για τους φιλοξενούμενους και στο 30΄ το ταμπλό να γράφει 69-64.

Για να κλειδώσει η νίκη και να μην μπει σε περιπέτειες, η πειραϊκή ομάδα ενεργοποίησε την άμυνα στην τελευταία περίοδο και κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά, φτάνοντας στο +11 (74-85) στο 37ο λεπτό.

Ταυτόχρονα Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ σκόραραν με συνέπεια, κάτι που απογοήτευσε τους Γάλλους αφού δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στο σκορ, με συνέπεια ο επίλογος να είναι χωρίς άγχος για τον Ολυμπιακό.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ντόρσεϊ με 21 πόντους, 18 (συν 10 ριμπάουντ) πρόσθεσε ο Βεζένκοφ, 15 ο Σλούκας και 11 ο Παπανικολάου, με 3/3 τρίποντα.