Skip to main content

Πογέτ: Να δούμε πράγματα από το πρώτο φιλικό

Ο Γουστάβο Πογέτ κάνει ντεμπούτο αύριο στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, την οποία θα οδηγήσει στο φιλικό παιχνίδι με τη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι.

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου είχε λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή -μεταξύ άλλων- της ΑΕΚ τέθηκαν αρκετές ερωτήσεις και από Ρουμάνους δημοσιογράφους, λόγω της φιλικής σχέσης που είχε με τον Νταν Πετρέσκου στην Τσέλσι.

Η συνέντευξη Τύπου του Γουστάβο Πογέτ:

-Πως αισθάνεστε μια μέρα πριν το ντεμπούτο σας στον πάγκο της Εθνικής;

«Νοιώθω ότι θα ήθελα περισσότερες μέρες στη διάθεσή μου. Έτσι είναι όμως οι Εθνικές ομάδες και το ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο. Κάναμε το καλύτερο δυνατό και ας ελπίσουμε πως θα είναι ένα καλό τεστ και για τις δύο ομάδες. Και οι δύο προπονητές είμαστε νέοι στη νέα μας δουλειά».

-Πως κύλησαν αυτές οι πρώτες μέρες με τους Έλληνες διεθνείς;

«Μπορώ να πω ότι είχαμε ένταση, χωρίς σταματημό, αρκετή δουλειά, λίγος ύπνος. Δεν προσπαθήσαμε να περάσουμε όλη την πληροφόρηση, ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο αλλά να είμαστε σαφείς, να πούμε λίγα πράγματα και να τα δούμε από το πρώτο φιλικό».

-Τι περιμένετε από την ομάδα σας και ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας, της προσωπικότητας θα θέλατε να είχε στο γήπεδο;

«Τρία πράγματα: δέσμευση, να υπάρχει επιθυμία για τη νίκη και θέλω να εφαρμόσουν τα βασικά πράγματα που τους έχω πει μέχρι στιγμής τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον».

-Τι μπορείτε να μας πείτε για το νέο τεχνικό της Εθνικής Ρουμανίας, τον κ. Ιορντανέσκου;

«Συζητήσαμε αρκετά με τα υπόλοιπα μέλη του σταφ για τον πατέρα του, ξέρουμε το παρελθόν του. Λίγα πράγματα για τις προηγούμενες δουλειές του, προσπαθήσαμε να τον αναλύσουμε, όπως θα έκανε και αυτός. Δεν είχε και αυτός αρκετό χρόνο στη διάθεση του, η μόνη διαφορά είναι πως παίζει εντός έδρας, ίσως να έχει λίγο παραπάνω πίεση γιατί παίζει εντός έδρας».

-Υπήρχε η πιθανότητα να αναλάβει ο Νταν Πετρέσκου, θα ήταν ιδιαίτερο αυτό για εσάς;

«Σίγουρα θα ήταν ιδιαίτερο, μιλήσαμε χθες, θα μιλήσουμε σήμερα. Βλέπουμε ο ένας τον άλλο, είμαστε φίλοι, θα δούμε στο μέλλον αν βρεθούμε κάπου. Είχαμε βρεθεί στην Κύπρο. Έχω μεγάλες αναμνήσεις, η τελευταία επίσκεψη στο Βουκουρέστι ήταν στο γάμο του».

-Η Εθνική Ελλάδας είχε πολλά συστήματα τα τελευταία χρόνια, εσείς ποιο θα επιλέξετε;

«Πιστεύω σε ένα σύστημα και προσπαθώ να επιλέγω τους παίκτες που μπορούν να το παίξουν καλύτερα. Το δυσκολότερο ήταν πως είχαμε ελάχιστο χρόνο να καταλάβουν οι παίκτες ποιες είναι οι ευθύνες τους μέσα στο χορτάρι».

-Ποια η γνώμη σας για τους τους Άλιμπεκ και Μιτρίτσα;

«Τους ξέρω, τους είδα και τους δύο αρκετές φορές, τον έναν και live. Εξαρτάται από το αν θα παίξουν ή όχι. Γενικότερα έχει καλούς παίκτες η Ρουμανία, τους έχουμε αναλύσει».

-Έχετε πολλούς παίκτες του ΠΑΟΚ στην ομάδα, μιλήσατε με τον Λουτσέσκου;

«Δεν μίλησα μαζί του από τότε που έχω φύγει από την Ελλάδα. Εδώ θα ήθελα να πω για το παιχνίδι πως παρά το γεγονός ότι είναι φιλικό, δεν είναι όμως το σύνηθες φιλικό. Και οι δύο ομάδες ξεκινούν από το μηδέν, θα δούμε διαφορές στο παιχνίδι. Είναι αρκετά σημαντικό. Δεν μιλάω για δράμα αλλά είναι σημαντικό και για τους δύο».

-Τι περιμένετε να δείτε στο αυριανό παιχνίδι;

«Ως άνθρωπος του αθλητισμού έχω το μυαλό μου στη νίκη. Δεν είναι τελικός όμως. Θέλω να δω. Αυτό που θέλω να κάνω από τον πάγκο είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Το τέλειο θα ήταν να δούμε πράγματα που έχουμε κάνει και να κερδίσουμε».

-Ποιος είναι ο καλύτερος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής;

«Ο Νταν Πετρέσκου, ίσως είμαι λίγο προκατειλημμένος από τη σχέση που έχω μαζί του».