Skip to main content

Παρουσιάστηκε ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας με τη διεξαγωγή του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (27/4-1/5 Μαϊου 2022).

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε αναλυτικά τον Γύρο και αποκάλυψε το νέο του «όνομα», μετά την απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας στη χώρα, της ΔΕΗ να γίνει αρωγός σε αυτό το πολυεπίπεδο αθλητικό, τουριστικό και εκπαιδευτικό γεγονός.

Προτεραιότητα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι μαζί με την ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στην χώρα να μπουν και τα θεμέλια στην ελληνική κοινωνία να εμπεδώσει μία ποδηλατική συνείδηση σημαντική σε μια περίοδο κλιματικής και ενεργειακής κρίσης.

Η αθλητική αποκέντρωση που επιτελεί η διοργάνωση λαμβάνοντας χώρα σε 5 περιφερειακές κοινότητες, Κρήτη, Αττική, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο καθώς και σε 9 μεγάλους Δήμους με εκκινήσεις και τερματισμούς αποτελεί το μεγάλο στοίχημά της να αγκαλιάσει κάθε περιοχή και να αφήσει το οικονομικό αλλά και το οικολογικό της αποτύπωμα.

Η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλου κύρους και στις πέντε ηπείρους. Η Ευρώπη θα βλέπει Ελλάδα μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που είναι μέλη της European Broadcasting Union, ενώ το τηλεοπτικό σήμα θα φτάσει σε Μέση Ανατολή, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Κίνα, Νοτιοανατολική Ασία, Ινδία, Νότια Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική.

Την ταυτότητα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας περιέγραψε ο Διευθυντής Αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας:

• 19 Επαγγελματικές ομάδες – 2 Εθνικές ομάδες

• Ανάμεσά τους η Trek Segafredo από το κορυφαίο επίπεδο

• 147 αθλητές

Τα ετάπ επιγραμματικά:

• 1o ετάπ: Ηράκλειο – Ρέθυμνο – Χανιά 190,1χμ (27/4/2-2022)

• 2ο ετάπ: Αθήνα (ΟΑΚΑ-Μαρούσι) – Ιτέα 165,0χμ (28/4/2022)

• 3ο ετάπ:STAGE: Δελφοί – Λαμία – Καρδίτσα, 172,5χμ (29/4/2022)

• 4ο ετάπ: Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα – Λάρισα 174,0χμ (30/04/2022)

• 5ο ετάπ: Μετέωρα (Καλαμπάκα) – Ιωάννινα, 154,5χμ 1/05/2022