Skip to main content

Το fund Elliott μετέχει στην προσφορά του Κάντι για Τσέλσι

Το fund Έλιοτ -ιδιοκτήτης της Μίλαν από το 2018- είναι μεταξύ των μειοψηφικών υποστηρικτών της προσφοράς αγοράς της Τσέλσι που παρουσίασε ο δισεκατομμυριούχος Νικ Κάντι.

Το Sky News ανέφερε ότι μια θυγατρική της Elliott Management συμφώνησε να εισφέρει ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων λιρών στο σύλλογο του Λονδίνου, ως μέρος της προσφοράς του Κάντι.

Η είδηση ​​έρχεται λίγες μέρες πριν την πιθανή επιλογή του νέου αφεντικού των «Μπλε». Ένας πραγματικός αγώνας για την καλύτερη προσφορά μεταξύ μεγάλων παγκόσμιων επενδυτών, δισεκατομμυριούχων και ιδιοκτητών του αθλητικού κόσμου έχει δημιουργήσει την προοπτική ότι θα εκπληρωθεί η αρχική ζητούμενη τιμή των 3 δισεκατομμυρίων λιρών του Αμπράμοβιτς.

Το Έλιοτ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των παγκόσμιων οικονομικών, έχοντας κερδίσει φήμη ως επενδυτικό ταμείο ακτιβιστών και εργάζεται για να επιφέρει αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Πηγές από το Λονδίνο δήλωσαν την Τετάρτη ότι η συμμετοχή του Έλιοτ στην Τσέλσι θα είναι κάτω από το όριο που θεωρείται από την UEFA ως πρόβλημα σε σχέση με τη διπλή ιδιοκτησία συλλόγων. Επιπλέον, δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου ή διακυβέρνησης, ανέφεραν οι πηγές.

Σύμφωνα με τους κανόνες της UEFA, μπορεί να προκύψουν προβλήματα εάν δύο ομάδες υπό την ίδια ιδιοκτησία κληρωθούν μεταξύ τους στις διοργανώσεις της. Ωστόσο, οι γνωρίζοντες ανέφεραν ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπήρχαν προβλήματα, γιατί η συμμετοχή του Έλιοτ στον αγγλικό σύλλογο θα ήταν αμελητέα.

Σχετικά με την πιθανότητα υποβολής προσφοράς και εισόδου στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ο Κάντι σχολίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα:

«Παραμένει μια μοναδική ευκαιρία για να δώσουμε πίσω το ποδόσφαιρο στους οπαδούς και να τους βάλουμε στο επίκεντρο των λειτουργιών και της στρατηγικής της Τσέλσι.

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την απίστευτη κληρονομιά του συλλόγου, να προωθήσουμε τη συμμετοχή της κοινότητας και μπορούμε να παρέχουμε οικονομική σταθερότητα για να διασφαλίσουμε τη μελλοντική εξέλιξη του συλλόγου στην παγκόσμια σκηνή».