Skip to main content

Εποχή Ιτούδη στην Εθνική Ανδρών μπάσκετ

Η ΕΟΚ κατέληξε σε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Δημήτρης Ιτούδης θα είναι ο τεχνικός που θα οδηγήσει την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ 2022, σε Μιλάνο και Βερολίνο.

Ο Ιτούδης ήταν εξαρχής ο πρώτος και βασικός στόχος του νέου προέδρου της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Λιόλιου, που είχε ταξιδέψει στη Ρωσία επί τούτω, για να συζητήσει προσωπικά με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν.

Τελικά η επιμονή της Ομοσπονδίας είχε αποτέλεσμα, η λύση βρέθηκε και ο Έλληνας τεχνικός θα πάρει τα κλειδιά της «επίσημης αγαπημένης».

Στα «παράθυρα» προπονητής παραμένει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος θα παραμείνει στο επιτελείο της Εθνικής ως συνεργάτης του Ιτούδη.

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι νέος Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών είναι ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θέλει να ευχαριστήσει την ΤΣΣΚΑ και τον πρόεδρο κ. Βατούτιν προσωπικά για τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, η οποία οδήγησε στην θετική ανταπόκριση του αιτήματος της Ομοσπονδίας».