Skip to main content

Άλμα στην κορυφή του κόσμου ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία…

Μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Μακεδόνας αθλητής στέφθηκε και πρωταθλητής κόσμου στον κλειστό στίβο, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Ξεκινώντας με ένα απίστευτο άλμα που ακυρώθηκε για χιλιοστά, ο Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,55 μέτρα με τη δεύτερη προσπάθεια και μπαίνοντας επικεφαλής στην κατάταξη σχεδόν από την αρχή εκμηδένισε την ψυχολογία των αντιπάλων του.

Η επίδοση αυτή του χάρισε και το χρυσό μετάλλιο και το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου, βελτιώνοντας τη δική του προηγούμενη επίδοση (8,38 στη Γλασκώβη το 2019) και σημειώνοντας την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.

Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Σουηδός Τομπίας Μοντλέρ με άλμα στα 8,38μ., ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα βρεθεί ο Αμερικανός Μαργκίς Ντέντι με 8,27μ.

Τους τρεις πρώτους ακολύθησαν οι Τζάριον Λόουσον (ΗΠΑ, 8,19μ.), Τσέσγουιλ Τζόνσον (Νότια Αφρική, 8,14μ.), Εμιλιάνο Λάσα (Ουρουγουάη, 7,99μ.), Σρεσχανκάρ (Ινδία, 7,92μ.), Λάζαρ Άνιτς (Σερβία, 7,92μ.), Σαμόρι Φράγκα (Βραζιλία, 7,87μ.), Χοσέ Μαντρός Μαρτίνες (Περού,  7,81μ.), Κριστιάν Πούλι (Φινλανδία, 7,76μ.) και Φιλίπο Ραντάτσο (Ιταλία, 7,74μ.).