Skip to main content

Με Άιντραχτ η Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Europa League

Απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει ισπανική ομάδα (Μπέτις), θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League η Μπαρτσελόνα.

Το άλλο μεγάλο παιχνίδι των «8» της διοργάνωσης είναι εκείνο ανάμεσα στην Αταλάντα και τη Λειψία. Η ομάδα του Μπέργκαμο απέκλεισε επίσης γερμανική ομάδα στους «16», την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ οι «Ταύροι» προκρίθηκαν χωρίς αγώνες λόγω της αποβολής των ρωσικών ομάδων από τις διοργανώσεις της UEFA, εν προκειμένω της Σπαρτάκ Μόσχας.

Οι πρώτες αναμετρήσεις για τους «8» θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 14/4, ενώ τα πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών είναι προγραμματισμένα για τις 28 Απριλίου και οι ρεβάνς θα στις 5 Μαΐου. 

Τα ζευγάρια:

Λειψία-Αταλάντα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπαρτσελόνα, Γουέστ Χαμ-Λιόν, Μπράγκα-Ρέιντζερς.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν μεταξύ των νικητών:

Λειψία ή Αταλάντα-Μπράγκα ή Ρέιντζερς (1ος ημιτελικός) και Γουέστ Χαμ ή Λιόν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης ή Μπαρτσελόνα (2ος ημιτελικός).

Τυπικά γηπεδούχος στον τελικό του «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης, στις 18 Μαΐου, θα είναι η ομάδα που θα προκριθεί από τον δεύτερο ημιτελικό.