Skip to main content

Παρουσιάστηκαν τα πέντε ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Εθνικό στοίχημα αθλητικής αποκέντρωσης χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τον διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, που αναβιώνει ύστερα από 10 χρόνια απουσίας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την Κρήτη και θα ολοκληρωθεί, ύστερα από 5 ετάπ, στην Ήπειρο.

Ο υφυπουργός παρουσίασε αναλυτικά τις πέντε συναρπαστικές διαδρομές που συνθέτουν για φέτος τον Γύρο, αναδεικνύοντας στο έπακρο τις περιοχές που διατρέχει, «μέσω της παγκόσμιας τηλεοπτικής μετάδοσης, αλλά και της εμπλοκής διεθνών μέσων ενημέρωσης χάρη στην τεράστια δημοφιλία που γνωρίζει η αγωνιστική ποδηλασία δρόμου διεθνώς».

Ο διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που εκκινεί στις 26 Απριλίου με την επίσημη παρουσίαση των ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης και ολοκληρώνεται με τον τερματισμό του 5ου ετάπ στα Ιωάννινα, φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά event στον κόσμο, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Οι εννέα πόλεις, εκκίνησης και τερματισμού, είναι: Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα (ΟΑΚΑ), Ιτέα, Δελφοί, Καρδίτσα, Λάρισα, Μετέωρα (Καλαμπάκα), Ιωάννινα.

Οι συναρπαστικές διαδρομές που θα διατρέξει φέτος το λαμπερό πελοτόν: 1ο Ηράκλειο – Ρέθυμνο – Χανιά, 2ο Αθήνα (ΟΑΚΑ) – Ιτέα, 3ο Δελφοί – Λαμία-Καρδίτσα, 4ο Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα-Λάρισα, 5ο Μετέωρα (Καλαμπάκα) – Ιωάννινα.