Skip to main content

Άλωσε το Λονδίνο και ξαναβλέπει πρωτάθλημα η Λίβερπουλ

Η Άρσεναλ προερχόταν από πέντε συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά το… αυτί της Λίβερπουλ δεν ίδρωσε…

Οι «Κόκκινοι» πέρασαν θριαμβευτικά και από το «Εμιρέιτς» νικώντας με 2-0 τους Λονδρέζους, σε εξ αναβολής συνάντηση της 27ης αγωνιστικής και μείωσαν από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι στον ένα βαθμό.

Στο πρώτο 45λεπτο ο αγώνας ανάμεσα στις ομάδες του Αρτέτα και του Κλοπ είχε ελάχιστες συγκινήσεις, εκτός από την κεφαλιά του Φαν Ντάικ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ράμσντεϊλ στο 3΄.

Συμπαγείς στην άμυνα και καλά τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν γκάζι» όταν επέστρεψαν από τα αποδυτήρια: στο 46΄ ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Μανέ για οφσάιντ, στο 51΄ ο Άλισον έκλεισε καλά την εστία στο σουτ του Όντεγκαρντ και επόμενο δεκάλεπτο οι Ζότα και Φιρμίνο οδήγησαν τη Λίβερπουλ στο 0-2.

Στο 55΄ ο Πορτογάλος εκμεταλλεύθηκε την κάθετη του Τιάγκο για να μπει στην περιοχή και να περάσει και τον τερματοφύλακα, ενώ στο 62΄ ο Βραζιλιάνος διπλασίασε από τη σέντρα του Ρόμπερτσον.

Μετά την ήττα από τη Γιουνάιτεντ, το περασμένο Σαββατοκύριακο (2-3), η Τότεναμ πέρασε νικφόρα με 2-0 από το «Άμεξ» απέναντι στην Μπράιτον, επίσης σε εξ αναβολής συνάντηση (16η αγωνιστική).

Η νίκη έφερε και πάλι τους «Πετεινούς» κοντά στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», καθώς έφτασαν τη Γουέστ Χαμ στους 48 βαθμούς και στην έκτη θέση, που οδηγεί στο επόμενο Europa Conference League.

Στο 37ο λεπτό ο Ρομέρο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Οι «Γλάροι» προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Μοπέ αλλά η Τότεναμ ήταν θανατηφόρα στην αντεπίθεση και, στο 57ο λεπτό, ο Χάρι Κέιν έγραψε το τελικό 0-2.