Skip to main content

Βόλεϊ: Επίδειξη δύναμης με ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Αλάνθαστη υποδοχή, γρήγορη ανάπτυξη και ελάχιστα λάθη ήταν το μυστικό της επιτυχίας για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ολοκλήρωσε την 3η αγωνιστική της Β΄φάσης του πρωταθλήματος Volley League.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζιουλιάνι νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ και τον προσπέρασε στην 2η θέση της βαθμολογίας διατηρώντας το -2 από τον Παναθηναϊκό ενόψει μάλιστα του μεγάλου ντέρμπι των αιωνίων στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

 Ο Ολυμπιακός έπαιξε βόλεϊ κλασικής ιατλικής σχολής διατηρώντας αλάνθαστη υποδοχή. Είναι εντυπωσιακό το υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας στην υποδοχή και πως οι “ερυθρόλευκοι” στηρίχτηκαν σε δύο κλασικούς υποδοχείς μεταξύ αυτών ο Ανέστης Δαλακούρας.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ομάδα που κερδίζει ένα ντέρμπι με 3-0 σετ χωρίς να πάρει έναν άσσο στο ενεργητικό του.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το 1ο σετ καθώς δεν αξιοποίησε σημαντικό προβάδισμα, έκανε πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία και έμεινε πίσω στο σκορ στο 2ο και στο 3ο σετ.

Ο δικέφαλος ηττήθηκε σε ένα ακόμα ντέρμπι, έμεινε στάσιμος στους 15 βαθμούς και υποχώρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Oι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 0 άσσοι, 8 μπλοκ, 44 επιθέσεις, 25 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ οι πόντοι προήλθαν: 1 άσσος, 8 μπλοκ, 40 επιθέσεις, 13 λάθη αντιπάλων.