Skip to main content

Η Άλμπα «προσγείωσε» τον Ολυμπιακό

Αναπάντεχη ήττα γνώρισε ο φορμαρισμός Ολυμπιακός στο Βερολίνο από την Άλμπα, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Έτσι, το δεύτερο παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας στη Γερμανία μέσα σε λίγες ημέρες δεν είχε την αίσια κατάληξη εκείνου με την Μπάγερν στο Μόναχο, αφού η άμυνα πρόδωσε τους «ερυθρόλευκους», που έχασαν με 75-90.

Ο Ολυμπιακός είχε κακές επιλογές και επιθετικά, ενώ στην τελευταία περίοδο, όταν προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση δέχτηκε μεγάλα σουτ από την ομάδα του Βερολίνου (13/21 τρίποντα οι Γερμανοί).

Έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είδε το νικηφόρο σερί της να διακόπτεται στους τέσσερις αγώνες και το ρεκόρ της να υποχωρεί στο 16-10 (15-8 χωρίς τις ρωσικές ομάδες), ενώ η Άλμπα βρίσκεται στο 11-16 με τις ρωσικές ομάδες εντός και στο 9-12 χωρίς αυτές.

Οι Βεζένκοφ (19 πόντοι και 9 ριμπάουντ), Μάρτιν (17 πόντοι) και Ντόρσεϊ (11 πόντοι) ήταν οι τρεις «διψήφιοι» του Ολυμπιακού, ενώ 6 πόντους και 10 ασίστ είχε ο Σλούκας.

Ο MVP του αγώνα, Λο, πέτυχε 27 πόντους (5/6 τρίποντα), μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ για τα «Άλμπατρος», που διεκδικούν θέση στην οκτάδα και τα πλέι οφ.