Skip to main content

O Tζόκοβιτς χάνει δύο σημαντικά τουρνουά λόγω εμβολίου

Εκτός τόσο από το Indian Wells όσο και από το Miami Open τέθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας δεν θα πάρει μέρος στα δύο σημαντικά τουρνουά των ΗΠΑ, καθώς δεν μπορεί να ταξιδέψει στη χώρα λόγω της απόφασής του να παραμένει ανεμβολίαστος κατά της Covid 19. Ο Τζόκοβιτς έκανε γνωστή και οριστική την εξέλιξη με ανάρτησή του στο instagram τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Αν και είχα συμπεριληφθεί στις κληρώσεις τόσο του Indian Wells όσο και του Miami Open, ήξερα πως δεν θα είχα τη δυνατότητα να ταξιδέψω. Η αρμόδια αρχή το επιβεβαίωσε και με ενημέρωσε πως οι κανονισμοί δεν θα αλλάξουν επομένως δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ στην Αμερική. Καλή επιτυχία στους αθλητές πως θα συμμετάσχουν στα δύο αυτά μεγάλα τουρνουά».

Η επιλογή του να μην εμβολιαστεί, ήδη του έχει κοστίσει ακριβά. Δεν έπαιξε στο Australian Open, έμεινε για καιρό χωρίς παιχνίδια, έχασε σημαντικούς χορηγούς όπως η Peugeot, η σχέση του με την Lacoste βαδίζει σε τεντωμένο σχοίνι ενώ πρόσφατα έπεσε και από το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.

naftemporiki.gr