Skip to main content

Ξανά έκτη στον κόσμο η Σάκκαρη, πέμπτος ο Τσιτσιπάς

Ξανακέρδισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη και είναι έκτη στον κόσμο η Μαρία Σάκκαρη, στο εβδομαδιαίο ranking που ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία γυναικών (WTA).

Ακόμα τρεις θέσεις ανέβηκε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ (167η), δύο η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (187η), 14 η Σαπφώ Σακελλαρίδη (508η), τέσσερις η Μάρθα Ματούλα (792η) και μία η Μιχαέλα Λάκη (931η).

Στην κορυφή παρέμεινε η Αυστραλέζα Άσλεϊ Μπάρτι, ακολουθούμενη από τις Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία, 2η) και Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία, 3η), ενώ πριν την Σάκκαρη βρίσκουμε κατά σειρά τις Ίγκα Σφιόντεκ (Πολωνία, 4η) και Ανέτ Κονταβέιτ (Εσθονία, 5η).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, παρέμεινε στην πέμπτη θέση της ATP. Στην κορυφή βρίσκεται για δεύτερη συνεχή εβδομάδα ο Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεφ, με δεύτερο τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία), τρίτο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) και τέταρτο τον Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία).

Οι δύο αλλαγές στην κορυφαία δεκάδα είναι η άνοδος του Ιταλού Μπερετίνι στην έκτη θέση και η υποχώρηση του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ στην έβδομη (από έκτος) και η είσοδος του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ στην πρώτη δεκάδα (δέκατος).

Στην 403η θέση βρίσκεται ο Μιχάλης Περβολαράκης, 789ος είναι ο Μάρκος Καλοβελώνης και 805ος ο Πέτρος Τσιτσιπάς.