Skip to main content

Φινάλε στην κανονική περίοδο με τρίτη θέση για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε νικηφόρα την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, επικρατώντας 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και θα εκκινήσει στα πλέι οφ ως τρίτη, με διαφορά ενός βαθμού από τον Άρη και τεσσάρων από τον Παναθηναϊκό.

Αντίθετα, παρά το πολύ καλό πρωτάθλημα που έκαναν, οι Πελοποννήσιοι θα πρέπει να συμβιβαστούν με τη συμμετοχή τους στα πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας.

Η δυναμική εκκίνηση της Ένωσης έφερε και το προβάδισμα στο 24΄ με τον Σέρχιο Αραούχο, όταν από κεφαλιά-γύρισμα του Τσούμπερ ο Αργεντινός τελείωσε μια δύσκολη φάση και άνοιξε το σκορ.

Αίφνης όμως η ΑΕΚ ανέκοψε ρυθμό, με τον Αστέρα να χάνει μεγάλες ευκαιρίες με τον Σίτο στο 30΄ και τον Βαλιέντε στο 37΄, ενώ στο β΄ ημίχρονο και την ώρα που ο Οφρυδόπουλος ήταν έτοιμος για διορθωτικές κινήσεις, οι Αρκάδες ισοφάρισαν: στο 56΄ ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μπαράλες με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση ο αγώνας έγινε «γκραν γκινιόλ». Στο γήπεδο μπήκαν Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς, Γέβτιτς για μια σούπερ επιθετική ΑΕΚ, ενώ στον Αστέρα δεν αρκούσε η ισοπαλία για τα πλέι οφ.

Τελικά, νικητές αναδείχθηκαν οι γηπεδούχοι που βρήκαν πρώτοι δεύτερο γκολ, με κεφαλιά του Τζαβέλλα σε κόρνερ του Γέβτιτς στο 81΄ και το κράτησαν ως το τέλος.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Σιμάνσκι δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Ήταν η δεύτερη, που σημαίνει ότι αποβλήθηκε και θα χάσει το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στα πλέι οφ.