Skip to main content

Η Οσασούνα… βύθισε το «Κίτρινο Υποβρύχιο»

Ένα γκολ από τον Χίμι Άβιλα στο 73ο λεπτό ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει η Οσασούνα την (μόλις) τρίτη νίκη της σεζόν στο «Ελ Σαδάρ» και να προσθέσει τρεις βαθμούς, που της επιτρέπουν να αναπνεύσει καθαρό αέρα στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την πλευρά της, η ηττημένη (0-1) Βιγιαρεάλ είδε την προσπάθειά της να βρεθεί στις ευρωπαϊκές θέσεις να χάνει έδαφος, συν τον μάλλον σοβαρό τραυματισμό του Αλμπέρτο ​​Μορένο.

Το πρώτο μέρος δεν είχε γκολ, αλλά περιλάμβανε συγκινήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος του. Η Βιγιαρεάλ κυριάρχησε σε αυτό το διάστημα και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες.

Ανάμεσα σε αυτές ένα βολέ του Γέρεμι Πίνο που ο Σέρχιο Ερέρα απέκρουσε σωτήρια, ένα γκολ του Εστουπινάν που ακυρώθηκε για οφσάιντ κι ένα πιθανό πέναλτι εναντίον του Αλμπέρτο ​​Μορένο στις καθυστερήσεις από σπρώξιμο του Τόρο, που ο διαιτητής δεν εκτίμησε ούτε το VAR επενέβη αυτεπάγγελτα.

Η κυριαρχία του «Κίτρινου Υποβρυχίου», αλλά ο τραυματισμός του Μορένο, ο οποίος έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο κλαίγοντας για κάτι που θα μπορούσε να είναι ρήξη χιαστών, οδήγησε στην αφύπνιση της Οσασούνα.

Οι «Κόκκινοι» προειδοποίησαν με ένα σουτ του Ρούμπεν Γκαρθία από την άκρη της μεγάλης περιοχής που ο Ρούλι απέκρουσε, αλλά λίγο αργότερα ο Άβιλα νίκησε τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων με μια υπέροχη κεφαλιά, από ασίστ του Ρούμπεν, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.