Skip to main content

Στο αρχείο η μήνυση της Μάβις Άλβαρες κατά Μαραντόνα για «εμπορία ανθρώπων»

Ο Αργεντινός ομοσπονδιακός δικαστής Ντάνιελ Ραφέκας αποφάσισε να κλείσει την καταγγελία για εμπορία ανθρώπων κι άλλα εγκλήματα, που είχε καταθέσει κατά του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μια πρώην φίλη του από την Κούβα, η Μάβις Άλβαρες Ρέγκο.

Αυτό ανέφερε η εφημερίδα Ambito του Μπουένος Άιρες. Ο δικαστής αποφάσισε να κλείσει την έρευνα σχετικά με τον Μαραντόνα από τότε που αυτός απεβίωσε, το 2020.

Το ίδιο έκανε και για ορισμένα μέλη του περιβάλλοντός του, δεδομένου ότι τα φερόμενα εγκλήματα που αναφέρθηκαν, μετά από 20 χρόνια, είχαν πλέον παραγραφεί.

Στην εντολή του, ο Ραφέκας εξήγησε ότι τα εγκλήματα έγιναν κυρίως από τον Μαραντόνα, με δευτερεύουσα συμμετοχή συνεργατών του, μεταξύ 9 Νοεμβρίου 2001 και 19 Ιανουαρίου 2002, περίοδος κατά την οποία η γυναίκα έκανε ένα ταξίδι στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, η Μάβις Άλβαρες φέρεται να ανέφερε ότι είχε γνωρίσει τον Μαραντόνα όταν βρισκόταν σε μια κλινική στην Αβάνα για θεραπεία αποτοξίνωσης. Τότε εκείνη ήταν 16 ετών και ο πρώην ποδοσφαιριστής γύρω στα 40.

Μεταξύ των κατηγοριών, είχε αναφέρει επίσης έναν βιασμό που υπέστη στην κουβανική πρωτεύουσα και το γεγονός ότι αναγκάστηκε να υποβληθεί, ενώ ήταν ακόμη ανήλικη και χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών της, σε αισθητική επέμβαση για την αύξηση του στήθους της.

Δυσαρεστημένος με την απόφαση του δικαστή, ο δικηγόρος υπεράσπισης της Κουβανής ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση.