Skip to main content

H Ρωσία πληρώνει το τίμημα της εισβολής και στον αθλητισμό

Η Δύση ετοιμάζει ένα μεγάλο πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλλει στην Ουκρανία, ωστόσο, οι πρώτες συνέπειες και πάρα πολύ άμεσα ήρθαν από τον χώρο του αθλητισμού. Ομοσπονδίες σε όλα τα αθλήματα αφαίρεσαν παιχνίδια και τουρνουά από την Ρωσία, χορηγίες ακυρώθηκαν, συμβάλλοντας σε ένα… τσουνάμι αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα:

*Η UEFA πήρε τον τελικό του Champions League από την Αγία Πετρούπολη και αποφάσισε το σπουδαίο παιχνίδι να γίνει στο Παρίσι.

* Η Formula1 αποφάσισε να αφαιρέσει από το καλεντάρι της, το Grand Prix του Σότσι, με τις ομάδες να συμφωνούν με την απόφαση της FIA.

*Η ΔΟΕ προέτρεψε τις ομοσπονδίες να ακυρώσουν ή να αλλάξουν τις διοργανώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στην Ρωσία αλλά και στην Λευκορωσία, η οποία έχει βοηθήσει τον Πούτιν με παραχώρηση εδαφών για να εισβάλλει στην Ουκρανία.

*Στο ποδόσφαιρο η Πολωνία, η Σουηδία και η Τσεχία ξεκαθάρισαν πως δεν θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η UEFA αποφάσισε να ορίσει αυτά τα ματς σε ουδέτερες έδρες, όπως και για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια συλλόγων.

*Στο τένις ακυρώθηκαν όλα τα τουρνουά έως τον Απρίλιο.

*Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να ακυρώσει την χορηγική συμφωνία που είχε με τον αεροπορική εταιρία Aeroflot αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ.

*Η UEFA έριξε στο τραπέζι την σκέψη να σταματήσει η χορηγία της από την Gazprom που αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ενώ η Σάλκε που έχει τον ίδιο χορηγό στην φανέλα τον αφαίρεσε μετά την έναρξη του πολέμου.