Skip to main content

Αντίθετο στη μεταφορά του τελικού στο Champions League το Κρεμλίνο

Λίγη ώρα μετά την απόφαση της UEFA για μεταφορά της έδρας του φετινού τελικού στο Champions League από την Αγία Πετρούπολη στο Παρίσι, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι λυπάται γι΄ αυτό, αναφέροντας ότι η πόλη θα ήταν μια καλή έδρα γι΄ αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως «φεστιβάλ του ποδοσφαίρου».

«Είναι κρίμα που ελήφθη μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Η Αγία Πετρούπολη θα μπορούσε να προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τη διοργάνωση ενός τέτοιου φεστιβάλ ποδοσφαίρου», πρόσθεσε σχετικά με την τελευταία πράξη της διοργάνωσης, που μεταφέρθηκε για ακόμη μια φορά.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο τελικός ήταν προγραμματισμένος για την Κωνσταντινούπολη, αλλά μεταφέρθηκε στην Πορτογαλία και στο στάδιο «Ντραγκάο» του Πόρτο, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στην Τουρκία.

Μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε η UEFA είναι κι αυτή της μεταφοράς όλων των ήδη προγραμματισμένων αγώνων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Η αναφορά γίνεται τόσο για τις συναντήσεις σε διασυλλογικό επίπεδο όσο και σε αυτές μεταξύ Εθνικών ομάδων.