Skip to main content

Τέμπας: Έτσι πλήρωσε η Μπαρτσελόνα τον Τόρες

Ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα ABC. Ο νούμερο ένα του ποδοσφαιρικού θεσμού μίλησε για θέματα εθνικής σημασίας -από τον νέο κύκλο τηλεοπτικών δικαιωμάτων μέχρι τη συμφωνία με την CVC- και διεθνή θέματα, όπως το πολυσυζητημένο σχέδιο για τη δημιουργία ευρωπαϊκής Super League.

Ξεκινώντας από την κατάσταση της υγείας της ισπανικής Λίγκας, ο Τέμπας είπε ότι η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση είναι «καλά, αν σκεφτούμε ότι βγαίνουμε από πανδημία. Νομίζω ότι βγαίνουμε λιγότερο δυνατοί, αλλά ακόμα πιο δυνατοί από τους ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη. Δεν έχουμε καταστραφεί, κανείς δεν έχει κλείσει εδώ».

Ο πρόεδρος της La Liga μίλησε επίσης για τη συμφωνία με την CVC, υπογραμμίζοντας γι΄ άλλη μια φορά την καλή λειτουργία του εγχειρήματος κι επιτιθέμενος στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ, που υποδεικνύεται ως ηγέτης των συλλόγων οι οποίοι αποφάσισαν να μην είναι μέρος της συμφωνίας:

«Και είναι ο πνευματικός αυτουργός. Το πρότζεκτ της CVC έρχεται σε αντίθεση με το έργο της Super League. Όσο πιο δυνατά είναι τα εθνικά πρωταθλήματα, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει το τουρνουά του».

Μιλώντας για μεμονωμένες καταστάσεις, ο Τέμπας σχολίασε επίσης τι έκανε η Μπαρτσελόνα κατά τη χειμερινή περίοδο της μεταγραφικής αγοράς, με ιδιαίτερη αναφορά στη μεταγραφή του Φεράν Τόρες:

«Έπρεπε να εξοικονομήσει 140 εκατομμύρια σε μισθούς. Είναι αλήθεια ότι ξόδεψε 55 εκατομμύρια, αλλά όταν τα βάλεις στον προϋπολογισμό δεν πληρώνεις 55 εκατομμύρια τον Ιανουάριο ξαφνικά, τα πληρώνεις για πέντε ή έξι χρόνια και προς το παρόν έχει πληρώσει 10. Η Μπαρτσελόνα ακολούθησε τους κανόνες, δεν είχαν καμία εύνοια στη μεταχείριση».

Μιλώντας ακόμα για τους συλλόγους της La Liga, ο Τέμπας πρόσθεσε ότι ο Μπαπέ θα έφερνε πολλά στη Ρεάλ, αλλά και στον ανταγωνισμό:

«Θα ήθελα τον Χάαλαντ στην Μπαρτσελόνα και τον Μπαπέ στη Real. Θα ήθελα να επιστρέψω σε εκείνη την κατάσταση, όταν δύο σπουδαίοι παίκτες ήταν στους δύο καλύτερους συλλόγους του πλανήτη: ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο».

Όσο για το μέλλον της ευρωπαϊκής Super League; «Για μένα οι σύλλογοι που το υποστηρίζουν (Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα) δίνουν έναν αγώνα χωρίς μέλλον».