Skip to main content

Στα χέρια της 777 Partners και η Βάσκο ντα Γκάμα

Νέο ποδοσφαιρικό εγχείρημα από την 777 Partners, την αμερικανική εταιρεία χαρτοφυλακίου που ανέλαβε τη Τζένοα τον Σεπτέμβριο.

Με επένδυση ρεκόρ 300 εκατομμυρίων ευρώ απόκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Βάσκο ντα Γκάμα, του ιστορικού βραζιλιάνικου συλλόγου που παίζει αυτή τη στιγμή στη Β΄ Εθνική και ήρθε να ενωθεί με Σεβίλη και Τζένοα στο γαλαξία των 777 Partners.

Στόχος είναι η επανεκκίνηση μιας ομάδας που ιδρύθηκε το 1898 και η οποία, στο πλούσιο παλμαρέ της, διαθέτει, μεταξύ άλλων, 24 πρωταθλήματα Βραζιλίας κι ένα Κόπα Λιμπερταδόρες από το 1998.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω επίσημης δήλωσης, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του βραζιλιάνικου συλλόγου:

«Ο σύλλογος Βάσκο ντα Γκάμα και οι 777 Partners ανακοινώνουν ότι έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για μια επένδυση στην ομάδα Βάσκο ντα Γκάμα.

Η μη δεσμευτική πρόταση της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας είναι να πληρώσει 700 εκατομμύρια R$ (περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ) σε αντάλλαγμα για το μερίδιο 70% της Vasco da Gama Sociedade Anônima do Futebol (Vasco SAF) που πρόκειται να συγχωνευθεί.

Συμπεριλαμβανομένου του χρέους 700 εκατομμυρίων R$ που θα αναλάβει η Vasco SAF, η προσφορά αποτιμά το SAF στα 1,7 δισεκατομμύρια R$, καθιστώντας αυτή τη μεγαλύτερη συναλλαγή στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου».