Skip to main content

Τελικός «αιωνίων» στο Κύπελλο μπάσκετ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/2, 17:00) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τους «πράσινους», που είχαν νικήσει με 85-68 τον Προμηθέα Πάτρας στον χρονικά πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ-4, ακολούθησαν οι «ερυθρόλευκοι», που επικράτησαν με 76-70 της ΑΕΚ και στην επιστροφή τους σε τελικό Κυπέλλου μετά από τέσσερα χρόνια (τελευταία ήταν το 2018 με την ΑΕΚ), θα διεκδικήσουν το 10ο τρόπαιο της Ιστορίας τους και πρώτο από το 2011.

Ταυτόχρονα, επανεμφανίζεται τελικός «αιωνίων» στη διοργάνωση μετά από εννέα χρόνια και συγκεκριμένα από τον 38ο τελικό στο Ελληνικό, όταν ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει τον τίτλο (81-78).

Η ελλιπέστατη ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική για τρεις περιόδους (προηγήθηκε 18-16 στο πρώτο δεκάλεπτο), αλλά ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε για να προηγηθεί με 56-42 στο 30΄ και να πάρει τη διαφορά που ήθελε.

Κορυφαίος του πειραϊκού συλλόγου ήταν ο Παπανικολάου με 16 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης οι Βεζένκοφ (15π.), Μάρτιν (11π.) και Σλούκας (12π.).

Από την Ένωση των πολύ μεγάλων απόντων (Ανγκόλα, Παππάς, Ράουτινς, Λάνγκφορντ) ήταν εκπληκτική η προσπάθεια του Χάμερ, που σημείωσε 26 πόντους.