Skip to main content

Χαμένη η πρώτη μάχη για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-1 στο Χέρνινγκ της Δανίας από τη Μίντιλαντ, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Europa Conference League και καλείται να ανατρέψει το αποτέλεσμα στη ρεβάνς της Τούμπας (24/2, 22:00) για να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο «Δικέφαλος», που δεν έπιασε καλή απόδοση, έχασε ύστερα από 15 αγώνες χωρίς ήττα, με σκόρερ του μοναδικού τέρματος της συνάντησης τον Άντερσον στο 20ό λεπτό. Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου στάθηκε μάλιστα τυχερή, καθώς η Μίντιλαντ είχε δοκάρι το 88΄ με τον Τσαρλς.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια φλύαρη κατοχή αλλά ήταν επιρρεπής στο λάθος, στην πίεση που ασκούσε η ομάδα του Μπο Χένρικσεν. Παρόλα ταύτα, είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν στο 18΄ το σουτ του Ζίβκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ ο Όλαφσον.

Δύο λεπτά αργότερα οι Δανοί πέτυχαν το μοναδικό γκολ του αγώνα, όταν ο Εβάντερ άλλαξε το παιχνίδι για τον Άντερσον που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη. 

Πριν λήξει το ημίχρονο (44΄) ο ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά του Τσιγγάρα από σέντρα του Ζίβκοβιτς η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Μίντιλαντ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ορμητικά για ένα δεύτερο γκολ στην επανάληψη και στο 48΄ προσπάθεια του Εβάντερ αποκρούστηκε από τον Λύρατζη σε κόρνερ, ενώ στο 50΄ ο Πασχαλάκης επενέβη σε σουτ του Ίσακσεν, ενώ στο 88΄ μακρινό δυνατό σουτ του Τσαρλς βρήκε τη συμβολή των δοκών του Πασχαλάκη.