Skip to main content

Άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη Ριζούπολη

Ο Παναθηναϊκός ήθελε πάση θυσία την νίκη απόψε στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για να πατήσει πιο γερά στη πρώτη τετράδα και τα κατάφερε χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και την κυριαρχία από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. 

Το «τριφύλλι» επικράτησε 3-0 και βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση με 36 βαθμούς. Όλα κρίθηκαν επί της ουσίας πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, μιας και οι «πράσινοι» είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων από το 17′.

Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν δύο φορές σε πέναλτι. Στο 13′ ο Παλάσιος και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αϊτόρ νίκησαν τον Βέρχουλστ και έβαλαν σε ρόλο οδηγού την ομάδα τους.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλες καλές στιγμές για να σκοράρουν στο πρώτο μέρος, αλλά δεν βρήκαν το καθαρό μυαλό και την σωστή τελική μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει για να πετύχει περισσότερα τέρματα αλλά βρήκε μπροστά του έναν υπέροχο Βέρχουλστ, με τον πορτιέρε του Απόλλωνα να… κατεβάζει ρολά. 

Ο Γκατσίνοβιτς στο 53′, ο Αϊτόρ στο 57′, ο Παλάσιος στο 62′, ο Χατζηγιοβάνης στο 79′ και το 85′ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό, κάτι που τελικά έκανε εις βάρος της ομάδας του ο Μπαξεβανίδης στο 87′, μετά από γύρισμα του Αϊτόρ και προβολή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.