Skip to main content

Πάρτι στη Λισσαβόνα η Σίτι, προβάδισμα για Παρί

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε στη Λισσαβόνα τη Σπόρτινγκ με 5-0 και προκρίθηκε από σήμερα στα προημιτελικά του Champions League, αφού η ρεβάνς της 9ης Μαρτίου στο «Έτιχαντ» θα γίνει μόνο επειδή πρέπει.

Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μάγεψε στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» της πορτογαλικής πρωτεύουσας και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 4-0 απέναντι στα… σαστισμένα «Λιοντάρια».

Ταυτόχρονα έσπασε την «κατάρα» της Πορτογαλίας, αφού στη χώρα της ιβηρικής είχε ηττηθεί και στον προημιτελικό του 2020 από τη Λιόν και στον τελικό του 2021 από την Τσέλσι!

Το σκορ άνοιξε ο Μαχρέζ στο 7΄, ο Μπερνάντο Σίλβα διπλασίασε στο 17΄, ο Φόντεν στο 32΄ και ξανά ο Σίλβα στο 44΄ ανέβασαν το σκορ στο 4-0 και ο Στέρλινγκ στο 58΄ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

Στον δεύτερο αγώνα της βραδιάς, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε «μόνο» με 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Παρκ ντε Πρενς» και πήρε ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης.

Το «χρυσό» γκολ των Παριζιάνων σημείωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ένας παίκτης που μπορεί το καλοκαίρι να φορά τη φανέλα της «βασίλισσας», ο Κιλιάν Μπαπέ.

Ήρωας του παιχνιδιού, όμως, ήταν ο Βέλγος τερματοφύλακας των Ισπανών, ο Κουρτουά, που κράτησε τη Ρεάλ ζωντανή με σπουδαίες αποκρούσεις, κορυφαία εκ των οποίων εκείνη στο πέναλτι του Μέσι, στο 62΄.