Skip to main content

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ρομπίνιο αλλά η Βραζιλία δεν θα τον εκδώσει

Αίτημα έκδοσης και διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ρομπίνιο, τον Βραζιλιάνο διεθνή πρώην επιθετικό της Μίλαν και της Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ άλλων, καθώς και της Εθνικής Βραζιλίας, ο οποίος καταδικάστηκε οριστικά στις 19 Ιανουαρίου σε εννέα χρόνια φυλάκιση για ομαδική σεξουαλική βία σε ένα κορίτσι που εκείνη την εποχή, το 2013, ήταν 23 ετών.

Οι δικηγόροι του Ρομπίνιο θεώρησαν τη σχέση «συναινετική», αλλά το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε υποβληθεί. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν καταγραφεί κάποια τηλεφωνήματα στα οποία ο παίκτης, περιγράφοντας την επίμαχη βραδιά, λέει: «Γελάω γιατί δεν με νοιάζει, η γυναίκα ήταν τελείως μεθυσμένη, δεν ξέρει καν τι έγινε».

Η ποινή σε πρώτο βαθμό χρονολογείται από το 2017 και είχε ήδη επιβεβαιωθεί στην έφεση στο Μιλάνο. Οι πρώτες αναφορές επί του θέματος είχαν οδηγήσει τη Σάντος, την ομάδα που τον ανέδειξε και στην οποία είχε εν τω μεταξύ επιστρέψει, να θέσει πρώτα τον Ρομπίνιο εκτός ρόστερ και μετά να λύσει το συμβόλαιό του.

Ωστόσο, εξηγεί η ιταλική Corriere della Sera, ο Ρομπίνιο δεν πρόκειται να παραδοθεί στην Ιταλία, επειδή το σύνταγμα της Βραζιλίας δεν επιτρέπει την έκδοση των πολιτών της.

Εάν, ωστόσο, αποφασίσει να φύγει από τη χώρα θα κινδύνευε να συλληφθεί, δεδομένου του αιτήματος έκδοσης και του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που οι ιταλικές αρχές θα πρέπει τώρα να στείλουν στις αρχές της Βραζιλίας.