Skip to main content

Το μυθικό ρεκόρ του Ντιέγκο Σιμεόνε

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές της γενιάς του και με την παρουσία του κατάφερε να αλλάξει την ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Αργεντινός τεχνικός που βρίσκεται στον πάγκο των ροχιμπλάνκος από το 2011 πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ στο νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του με την Χετάφε.

Έφτασε τις 235 νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα και πάτησε στην κορυφή με τα περισσότερα τρίποντα ξένων προπονητών στη La Liga με 235!

Μέχρι πρότινος, ο Φέρνιναντ Ντάουσικ από την Σλοβακία κατείχε το συγκεκριμένο ρεκόρ, έχοντας δουλέψει για 21 χρόνια στη πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, σε εννιά διαφορετικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Μπαρτσελόνα.

Ο Σιμεόνε εκτός από ξένος προπονητής με τις περισσότερες νίκες, βρίσκεται στην τέταρτη θέση όλων των εποχών και έχει μπροστά του μία μοναδική πρόκληση. Να ξεπεράσει τον  Ιρουρέτα (259), τον Μουνιόθ (323) και τον Αραγονιές (344) και να πατήσει και σε αυτή την κορυφή.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν είναι τα μοναδικά ρεκόρ του «Τσόλο». Είναι ο κόουτς με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Ατλέτικο και τις πιο πολλές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις(330), ένας προπονητής-μύθος για τον σύλλογο της Μαδρίτης.

naftemporiki.gr