Skip to main content

Τη Δευτέρα η απόφαση του CAS για την Βαλίεβα

Την προσεχή Δευτέρα (14/2) αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Ανώτατου Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) της Λοζάνης για την Καμίλα Βαλίεβα, που βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας τον Δεκέμβριο.

«Μετά την ακρόαση, η αρμόδια επιτροπή θα συζητήσει και θα προετοιμάσει την απόφασή της. Αναμένεται ότι η απόφαση αυτή, θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους το απόγευμα της Δευτέρας», αναφέρθηκε.

Η 15χρονη Βαλίεβα είχε δώσει δείγμα στη RUSADA στη διάρκεια του ρωσικού πρωταθλήματος, στην Αγία Πετρούπολη στις 25 Δεκεμβρίου. Η ουσία που εντοπίστηκε είναι η τριμεταζιδίνη, που χρησιμοποιείται για τη στηθάγχη και έχει απαγορευτεί από το 2014, επειδή προάγει την κυκλοφορία του αίματος.

Η RUSADA αρχικά απέκλεισε προσωρινά την Βαλίεβα, η οποία στέφθηκε Ολυμπιονίκης την προηγούμενη ημέρα με την ρωσική ομάδα, αλλά η αθλήτρια άσκησε έφεση, με αποτέλεσμα την άρση του αποκλεισμού της.

Η Βαλίεβα μετέχει και στα ατομικά αγωνίσματα, που ξεκινούν στο Πεκίνο την Τρίτη (15/2).

Η απόφαση είναι πολύ σημαντική επειδή θα μπορούσε, εκτός των άλλων, να επηρρεάσει την κατάταξη στο ομαδικό μετά τη νίκη της Ρωσίας, που αγωνίζεται υπό ουδέτερη σημαία.