Skip to main content

Δώρο οικόπεδα στους Σενεγαλέζους διεθνείς για το Κύπελλο Εθνών

Χρήματα και… γη δωρήθηκαν στους παίκτες της Εθνικής Σενεγάλης για την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Αφρικής στην ιστορία τους.

Κάθε ποδοσφαιριστής που μετείχε στην αποστολή για το (άρτι περατωθέν) Κύπελλο Εθνών της «Μαύρης Ηπείρου» θα λάβει περίπου 75.000 ευρώ και δύο οικόπεδα, ένα 200 τετραγωνικών μέτρων στο Ντακάρ κι ένα 500 τετραγωνικών μέτρων στη νέα πόλη Ντιαμνιάντιο.

Η Εθνική ομάδα με επικεφαλής τον Αλιού Σισέ, ήδη πρωταγωνιστής μιας σπουδαίας διαδρομής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και μια δεύτερη θέση στο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών 2019, θριάμβευσε στον τελικό με την Αίγυπτο στα πέναλτι. 

Στον απόηχο της θριαμβευτικής επιστροφής στο Ντακάρ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εισέβαλαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τους ήρωές τους, η ομάδα έγινε δεκτή στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Πρόεδρος, Μάκι Σαλ, αποφάσισε να βραβεύσει τους παίκτες και όλα τα μέλη της αποστολής, συνολικά περισσότερα από 60 άτομα, στο Εθνικό Τάγμα του Λιονταριού.

Αμέσως μετά ζήτησε από τον προπονητή μια επίσημη δέσμευση: «Δεν ζητάω να κερδίσετε το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά μια θέση στα ημιτελικά», ήταν το αίτημα. .

Η Σενεγάλη, ωστόσο, δεν έχει προκριθεί ακόμη και για να το κάνει θα πρέπει να περάσει τα πλέι οφ στα τέλη Μαρτίου, που θα την φέρουν ξανά απέναντι στην Αίγυπτο, ηττημένη στον τελικό της Γιαουντέ.