Skip to main content

Επιστροφή στις νίκες για ΑΕΚ με Αραούχο

Η ΑΕΚ επέτρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης 3-0 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, διακόπτοντας το αρνητικό σερί των τριών εντός έδρας ηττών.

Οι απουσίες ποιοτικών παικτών (Μάνταλος, Σιμόες, Βράνιες, Τζαβέλλας, Στάνκοβιτς) για άλλη μια φορά από την ενδεκάδα της Ένωσης είχαν το ρόλο τους στο «χλωμό» πρώτο ημίχρονο των γηπεδούχων, που είχαν να επιδείξουν μόνο μία «διπλή» με Αραούχο, στο 41ο λεπτό.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απείλησε μάλιστα στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, αρχικά με τον Σίγκνιεβιτς στο 48΄ που είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ σε σουτ που έκανε, ενώ στο 51΄ ο ίδιος βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας και πρόλαβε τον Τσιντώτα, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.

Ένα λεπτό αργότερα (52΄) η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, με δημιουργό τον Λιβάι Γκαρσία κι εκτελεστή τον Σέρχιο Αραούχο, που έφτασε τα 35 γκολ στην 100ή εμφάνισή του στα κιτρινόμαυρα, σε όλες τις διοργανώσεις.

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στους γηπεδούχους, που έφτασαν σε σκορ ασφαλείας στο 67΄ από λάθος του Ντεντάκη, που δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα σε μπαλιά του Αμραμπάτ και ο Τσούμπερ το εκμεταλλεύτηκε και έγραψε το 2-0 με το έβδομο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Ο Απόλλωνας είχε παραδώσει πνεύμα και στο στο 71΄ ο Αραούχο πέτυχε το 3-0 με σουτ από γύρισμα-ασίστ του Μισελέν. Η ΑΕΚ έφτασε λοιπόν στη νίκη που επιζητούσε ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα έχει διαθέσιμο τον Μοχαμάντι, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79΄.

Όσο για την ομάδα της Ριζούπολης, στο δεύτερο ντεμπούτο του Τζανλούκα Φέστα μέσα σε περίπου ένα μήνα, έμεινε για 13η συνεχή αγωνιστική χωρίς νίκη και 8η χωρίς γκολ, παραμένοντας ουραγός αλλά και αδύναμη για να αλλάξει τη μοίρα της…