Skip to main content

Ο Ζιρού έβαλε «φωτιά» στο Καμπιονάτο

Η απουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έδωσε την ευκαιρία στον Ολιβιέ Ζιρού να γίνει ο ήρωας στο derby della Madonnina, που έληξε με μεγάλη νίκη (2-1) της Μίλαν απέναντι στην Ίντερ κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Οι «Ροσονέρι» του Στέφανο Πιόλι έφτασαν στους τρεις βαθμούς με ανατροπή και υποχρέωσαν τους συμπολίτες τους «Νερατζούρι» στην πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από 28 αγώνες, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση η έδρα των δύο μεγάλων συλλόγων είναι κοινή.

Και τότε, μάλιστα, «δράστης» ήταν πάλι η Μίλαν, που είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ στο «Μεάτσα». Οι νικητές μείωσαν τη διαφορά από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος στον ένα βαθμό, κάτι που θα κάνει και η Νάπολι αν νικήσει αύριο εκτός έδρας τη Βενέτσια.

Καλύτερη η Ίντερ στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με γκολ του Πέρισιτς στο 38ο λεπτό, ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ο Μάικ Μενιάν, κρατούσε τη Μίλαν στο παιχνίδι με τις αποκρούσεις του.

Το 1-0 παρέμενε ως το 75ο λεπτό, όταν ο Ζιρού ισοφάρισε, ενώ πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ οι τυπικά γηπεδούχοι ο Γάλλος διεθνής επιθετικός τους «τελείωσε» γράφοντας το τελικό 2-1 στο 78΄.