Skip to main content

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Φράνσον

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σουηδού μέσου Αλεξάντερ Φράνσον, που πέρασε επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε στην Ένωση συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους, με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα έτος. 

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αλεξάντερ Φράνσον. Ο διεθνής Σουηδός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2023, με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Αλεξάντερ Φράνσον γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1994 στο Νόρκεπινγκ της Σουηδίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Λίντε και το 2008 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Νόρκεπινγκ, με την οποία πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2013.

Τον Ιανουάριο του 2016 υπέγραψε στη Βασιλεία. Με την ελβετική ομάδα πραγματοποίησε 66 συμμετοχές μέσα στην επόμενη διετία (3 γκολ, 10 ασίστ) και τον Ιανουάριο του 2018 παραχωρήθηκε με εξάμηνο δανεισμό στη Λωζάνη (12 εμφανίσεις).

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η Νόρκεπινγκ προχώρησε εκ νέου στην αγορά του. Με τη φανέλα της σουηδικής ομάδας έχει αγωνιστεί συνολικά σε 197 παιχνίδια (17 γκολ, 18 ασίστ).

Υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Σουηδίας και στις 6 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική ανδρών, με τον οποία έχει έως σήμερα 8 συμμετοχές. Αλεξάντερ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

* H ΠΑΕ ΑΕΚ στηρίζει τις δράσεις του Οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού!

Με αφορμή την ανακοίνωση για την απόκτηση του Αλεξάντερ Φράνσον, η Ένωση καλεί όλους τους φιλάθλους να κατεβάσουν το application Missing Alert, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Οργανισμός ώστε τα εξαφανισμένα παιδιά να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους.