Skip to main content

Το… blackjack της ζωής του Ράφα Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ έγραψε ιστορία στην Αυστραλία. Με την κατάκτηση του Australian Open έφτασε τους 21 grand slam τίτλους και είναι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών. Με αφορμή την νέα τεράστια επιτυχία του Ισπανού αθλητή η «Ν» παρουσιάζει ένα δεδομένο της ζωής του για κάθε μεγάλο τίτλο που έχει πανηγυρίσει.

– Τα έσοδα του από το τένις και τα οικονομικά έπαθλα υπολογίζονται κοντά στα 130 εκατομμύρια ευρώ και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ισπανία.

– Έχει το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, το Rafa Nadal foundation, το οποίο πιστώνεται εκατοντάδες δράσεις σε όλο τον κόσμο.

– Το 2018 προσέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ στην πόλη της Μαγιόρκα για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που υπέστη η περιοχή εξαιτίας πλημμυρών.

– Στην παιδική του ηλικία δύο θείοι του σημάδεψαν την ζωή του. Ο ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε Μπαρτσελόνα και Εθνική Ισπανίας, ο άλλος προπονητής του τένις. Ο μικρός Ράφα λάτρεψε και τα δύο αθλήματα αλλά τελικά τον κέρδισαν τα courts, όταν στα 12 του έπρεπε να πάρει μια οριστική απόφαση.

– Οι γονείς του είχαν χωρίσει το 2009 και δύο χρόνια αργότερα ένωσαν ξανά τις ζωές τους. Εκείνη η διετία είχε επηρεάσει πάρα πολύ τον Ναδάλ, ο οποίος είχε δηλώσει πως γκρεμίστηκε ένας ολόκληρος κόσμος και πως είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την κατάθλιψη.

– Οι μονομαχίες του με τον Ρότζερ Φέντερερ έχουν μείνει στην ιστορία. Αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο, φίλοι εκτός που έκαναν μαζί και φιλανθρωπικές δράσεις. Μάλιστα, ο Ελβετός τενίστας έχει δηλώσει πως χρωστά τα πάντα στην κόντρα του με τον Ναδάλ, η οποία τον έκανε καλύτερο.

– Ποδόσφαιρο, γκολφ και πόκερ είναι τα αγαπημένα του χόμπι.

– Φοβάται τα σκυλιά, καθώς όπως έχει πει ᾽᾽δεν είμαι σίγουρος για τις προθέσεις τους᾽᾽.

– Υποστηρίζει την Μαγιόρκα αλλά είναι και ένθερμος οπαδὀς της Ρεάλ Μαδρίτης.

– Από το 2019 είναι παντρεμένος με την Μαρία Φρανθίθκα Περέγιο, την οποία γνωρίζει από τα παιδικά του χρόνια.

– Έχει ποσοστό άνω του 90% στην χωμάτινη επιφάνεια και έχει γράψει την δική του ιστορία στο Roland Garos με 13 κατακτήσεις!

– Λατρεύει την μεσογειακή κουζίνα και τις γεύσεις της. 

– Το αστεροσκοπείο της Μαγιόρκα έχει δώσει το όνομά του σε έναν αστεροειδή που ανακάλυψε τα προηγούμενα χρόνια.

– Μία περίοδο της ζωής του έχει δηλώσει πως ήταν αγνωστικιστής.

– Έγινε επαγγελματίας μόλις στα 15 του χρόνια, καθώς από μικρός είχε ξεχωρίσει για το μοναδικό του ταλέντο.

– Από το 2006 είναι χορηγός του η KIA Motors και ο Ναδάλ κυκλοφορεί μόνο με αυτοκίνητα της εταιρίας.

– Έχει ιδρύσει την δική του ακαδημία τένις στη Μαγιόρκα και ευελπιστεί να εξάγει αθλητές που να πλησιάζουν έστω και στο λίγο, το δικό του ταλέντο.

– Η οικογένειά του ήταν μία από τις πιο εύπορες στη Μαγιόρκα, με τον πατέρα του να ασχολείται με επιχειρήσεις, ασφάλειες και ένα εστιατόριο.

– Ο Ναδάλ έχει πιάσει κορυφή τόσα στα courts όσο και ευρύτερα στον αθλητισμό: Πρόσφατα ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της «Marca» ως ο κορυφαίος Ισπανός αθλητής της σύγχρονης εποχής.

– Είναι λάτρης της μουσικής και του αρέσει πολύ η Σακίρα. Μάλιστα, έχει πάρει μέρος ως πρωταγωνιστής στο βιντεοκλίπ της Κολομβιανής στο τραγούδι «Gypsy».

Είναι λάτρης συγκεκριμένων κινήσεων πριν τα παιχνίδια. Σαν μια μικρή… ιεροτελεστία. Πριν από κάθε αγώνα κάνει ένα πολύ κρύο ντους. Όταν μπαίνει στο γήπεδο, πάντα έχει την ρακέτα στο αριστερό του χέρι, βάζει την τσάντα του πάντα σε καρέκλα και ποτέ στο έδαφος.

Όταν μπαίνει στο γήπεδο δεν πατάει ποτέ τις γραμμές. Πριν το σερβίς, ζητάει τρία μπαλάκια. Τα κοιτάει, τα δοκιμάζει και επιστρέφει ένα στα ball boy. Στη συνέχεια σκάει το μπαλάκι, φτιάχνει το σλιπάκι του και τη φανέλα του στον αριστερό ώμο και μετά στον δεξιό. Στα όρια του ψυχαναγκασμού…

naftemporiki.gr