Skip to main content

Έφτασε τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 2-0 στους «Ζωσιμάδες» τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής και με την όγδοη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα έφτασε τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρέμεινε ουραγός.’

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 18΄, όταν ο Σάλιακας με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Βέρλχουστ.

Η ομάδα των Ιωαννίνων συνέχισε την πίεση και στο 26΄ έφτασε στο 1-0, όταν ο Πίρσμαν από μπαλιά του Γκαρντάβσκι με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε σκληρό και χωρίς ρυθμό, με πάρα πολλές διακοπές. Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός των 25 λαθών στο πρώτο μισάωρο του Β΄ μέρους, αλλά και οι 5 κίτρινες κάρτες στο β΄ ημίχρονο. 

Έντεκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90΄ ο αγώνας κρίθηκε αμετάκλητα, καθώς ο Εραμούσπε ευστόχησε από τα 11 βήματα στο 79΄, στην παράβαση που είχε καταλογιστεί σε χέρι του Λα Πάρα από σέντρα του Μπρένερ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε την ευκαιρία να μειώσει, καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιλούλης κέρδισε πέναλτι, μετά από ασυνεννοησία Κάργα και Λοντίγκιν.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Τσιλούλης, αλλά ο Λοντίγκιν μάντεψε την πρόθεση του αντιπάλου του, έπεσε στη σωστή γωνία και κράτησε την εστία του απαραβίαστη.