Skip to main content

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Καρβάλιο

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού ανήκει πλέον από σήμερα κι επίσημα ο Ζοάο Καρβάλιο.

Η πειραϊκή ομάδα ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/1) την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου, που προέρχεται από την Μπενφίκα και το 2018 είχε αποκτηθεί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, επίσης ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ανακοίνωση:

«Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην Καστανιέιρα ντε Πέρα της Πορτογαλίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα και από εκεί και πέρα αγωνίστηκε στη δεύτερη και στην πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Αγωνίστηκε ως δανεικός για μία σεζόν στη Βιτόρια Σετούμπαλ ενώ από το 2018 ανήκε στο δυναμικό της Νότιγχαμ Φόρεστ, περνώντας τη σεζόν 2020/21 στην Αλμερία με τη μορφή δανεισμού.

Έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια μέχρι και Κ21».

Αμέσως ύστερα ακολούθησαν οι πρώτες δηλώσεις του Πορτογάλου πλέι μέικερ στο επίσημο κανάλι της πειραϊκής ομάδας, στο Youtube.

Ο Καρβάλιο δήλωσε γνώστης της πραγματικότητας στη νέα ομάδα του, χαρακτήρισε τη νέα ομάδα του «τεράστιο σύλλογο» κι εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα τη βοηθήσει να κατακτήσει τίτλους.

Οι δηλώσεις Καρβάλιο:

«Γνωρίζω πολλά για τον Ολυμπιακό, είναι μία ομάδα πολύ γνωστή στην Πορτογαλία. Η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, στον καθένα θα άρεσε να παίξει μια μέρα στον Ολυμπιακό.

Κάνοντας μια βόλτα στο στάδιο βλέπω ονόματα που έχουν περάσει από εδώ, ονόματα μεγάλα του ποδοσφαίρου. Θέλω και εγώ να φτάσω σε αυτό το επίπεδο και νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα καλό βήμα στην καριέρα μου.

Το να έρθω στον Ολυμπιακό ήταν μια εύκολη απόφαση για εμένα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος, ρώτησα πολύ κόσμο πριν έρθω και όλοι μου είπαν καλά πράγματα και έτσι ήταν εύκολο για εμένα να πάρω αυτή την απόφαση.

Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα, είμαι πολύ περήφανος που ένας τόσο μεγάλος σύλλογος ενδιαφέρθηκε για εμένα, έχω έρθει να βοηθήσω και νιώθω πολύ καλά που έχω κάνει αυτό το βήμα.

Όταν έρχεσαι στον Ολυμπιακό, ο στόχος είναι πάντα να κερδίζεις τίτλους, όλοι αυτό θέλουμε, το ίδιο και εγώ. Όταν θα τελειώσω την καριέρα μου θέλω να κοιτάζω πίσω και να βλέπω τους τίτλους που κέρδισα με τον Ολυμπιακό γιατί είμαι σίγουρος πως θα κατακτήσουμε πολλούς.

Φίλοι του Ολυμπιακού, είναι όμορφο που βρίσκομαι εδώ, σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό, με τόσο μεγάλους φιλάθλους όπως είστε εσείς. Θέλω να σας δω στο γήπεδο σύντομα και είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουμε πολλά όμορφα πράγματα μαζί».