Skip to main content

Μπόγιαν Σαράνοφ: Ο ήρωας της Λαμίας είναι ειδικός στα πέναλτι

Η Λαμία έγραψε το βράδυ της Τετάρτης την πιο σπουδαία σελίδα της ιστορίας της, καθώς για πρώτη φορά κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου απέκλεισε τον Άρη, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα, Μπόγιαν Σαράνοφ. 

Ο 35χρονος άσος κατέβασε ρολά κατά την διάρκεια του αγώνα ενώ στην τελευταία φάση του ματς(124᾽) απέκρουσε το πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, κράτησε το 1-0 και χάρισε την πρόκριση.

Το έχει ξανακάνει

Ο έμπειρος τερματοφύλακας, πάντως, είναι πάντα παρών και πρωταγωνιστής στις μεγάλες στιγμές της Λαμίας στο Κύπελλο. Στη πρώτη του θητεία στο κλαμπ και συγκεκριμένα την σεζόν 2018-2019 ο σύλλογος της Φθιώτιδας απέκλεισε στους 32 τον Παναθηναϊκό και στην συνέχεια πέταξε έξω τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, ο Σαράνοφ έκανε το ματς της ζωής με καθοριστικές επεμβάσεις και στο φινάλε του αγώνα, απέκρουσε πέναλτι του Κώστα Φορτούνη.

Η φανταστική επίδοση και το… μυστικό

Ο Σαράνοφ δεν είναι τυχαίος τερματοφύλακας. Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Σερβίας, έχει φορέσει την φανέλα της Παρτιζάν, έχει παίξει στο Europa League με την Μακάμπι Χάιφα. Είναι… λεφτά στη τράπεζα και παράλληλα είναι expert στις εκτελέσες πέναλτι. Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα transfermarkt ο Σέρβος πορτιέρε μέχρι και σήμερα στην καριέρα του, έχει αντιμετωπίσει 33 φορές αντίπαλο από τα έντεκα βήματα. Στις 14 βγήκε νικητής, επίδοση πραγματικά εντυπωσιακή που δείχνει την ικανότητά του.

Ποιο είναι το μυστικό του; Η απάντηση που έδωσε ο ίδιος, ξεκάθαρη. «Δεν θα σας πω, είναι μυστικό, αν το πω δεν θα συνεχίσω να τα πιάνω».