Skip to main content

Υποβιβάστηκε για στημένους αγώνες η μολβαδική Φλορέστι

Ο μολδαβικός σύλλογος Φλορέστι τιμωρήθηκε με υποβιβασμό από την Εθνική κατηγορία για στημένους αγώνες, που σχετίζονται με στοιχήματα.

Η κύρωση επιβλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μολδαβίας (FMF), μετά από έρευνα σχετικά με αναφορές από πρακτορεία παρακολούθησης στοιχημάτων που παρατήρησαν ύποπτα μοτίβα σε αγώνες της Φλορέστι τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2021.

Η Φλορέστι θα ολοκληρώσει τους αγώνες στην κατηγορία, αλλά τα αποτελέσματά της δεν θα μετρήσουν στον τελικό πίνακα και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη δεύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της Μολδαβίας.

Η κύρωση είναι ένα σημαντικό βήμα που έκαναν οι Μολδαβοί, σε μια περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των στημένων αγώνων που σχετίζονται με στοιχήματα, τα οποία συνήθως συντονίζονται από συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος.

Η κλίμακα του προβλήματος υπογραμμίζεται από τον αριθμό των αγώνων που επισημαίνονται από τα πρακτορεία παρακολούθησης στοιχημάτων και τη διάρκεια του χρόνου που καλύπτεται.

Να σημειωθεί πως η FMF απαρίθμησε και ανακοίνωσε τους «ύποπτους» αγώνες του συλλόγου, που ήταν οι εξής: 

  • Φλορέστι – Σπεράντα 4-4 (28 Φεβρουαρίου 2021)
  • Σφάντουλ – Φλορέστι 3-2 (8 Μαρτίου 2021)
  • Σερίφ – Φλορέστι 6-0 (13 Μαρτίου 2021)
  • Φλορέστι – Μιλσάμι 2-5 (12 Απριλίου 2021)
  • Ζίμπρου – Φλορέστι 3-0 (27 Απριλίου 2021)
  • Πέτροκουμπ – Φλορέστι 4-0 (30 Απριλίου 2021)
  • Ζίμπρου – Φλορέστι  4-0 (17 Ιουλίου 2021)

Ο Άφι Σέιχ, επικεφαλής της Starlizard Integrity Services, επίσημος συνεργάτης ακεραιότητας της FMF και ο οποίος συνεργάζεται μαζί της από τον Φεβρουάριο του 2021, δήλωσε:

«Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη στον αγώνα κατά των στημένων αγώνων και επαινούμε την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μολδαβίας για την αποφασιστική δράση της. Οι στημένοι αγώνες εξαπατούν τους οπαδούς και κατατρώγουν την ακεραιότητα του αθλητισμού, επομένως πρέπει να αντιμετωπιστούν σθεναρά και γρήγορα.

Η Starlizard Integrity Services είναι πολύ χαρούμενη που εργάζεται μαζί με την FMF για την προστασία του ποδοσφαίρου της Μολδαβίας και είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να τη βοηθήσουμε σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση».

Ανακοινώνοντας τις κυρώσεις, η FMF έκανε έκκληση σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της Μολδαβίας να ενωθούν στη συνεχιζόμενη μάχη κατά των στημένων αγώνων.

«Παρακαλούμε, αγαπητοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου, ποδοσφαιριστές, αγαπητοί υποστηρικτές, στηρίξτε την Ομοσπονδία στη σφοδρή μάχη με αυτούς που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο μέσω πράξεων διαφθοράς που σχετίζονται με στημένους αγώνες και παράνομα στοιχήματα.

Μόνο μαζί θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ιό στο ποδόσφαιρο της Μολδαβίας, έναν ιό που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ποδοσφαιρικής μας κοινότητας. Μαζί για ένα καθαρό ποδόσφαιρο!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μολδαβική Ομοσπονδία.

Η Φλορέστι έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.