Skip to main content

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου η Λαμία

Η Λαμία είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε συμμετοχή στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς στον αγώνα ρεβάνς νίκησε τον Άρη στο «Αθ. Διάκος» με 1-0 στην παράταση, με γκολ του Άνταμ Τζανετόπουλου στο 118ο λεπτό και θα αντιμετωπίσει, κατά πάσα πιθανότητα, τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης είχε λήξει 0-0. Οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκαν ιδανικοί αυτόχειρες, αφού είχαν δύο χαμένα πέναλτι και τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες ακόμη, ενώ σχεδόν ένα μήνα μετά την έλευση του 2022 δεν έχουν σκοράρει!

Στο 14΄ ο Μπερτόλιο κέρδισε πέναλτι από τον Μπεχαράνο αλλά ο Καμαρά αστόχησε από τα 11 βήματα. Οι «κίτρινοι» απείλησαν εκ νέου στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, όταν ο Μαντσίνι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με την κεφαλιά του Εντιαγέ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σαράνοφ.

Στο 55΄ ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει, με τον Σαραμαντά να εκμεταλλεύεται τις κόντρες, αλλά το φαλτσαριστό πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σιαμπάνη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 65΄, όταν από το γύρισμα του Μαντσίνι, η μπάλα κόντραρε στον Τζανδάρη, αλλά πριν περάσει εξ ολοκλήρου τη γραμμή μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, για τρίτο συνεχή αγώνα ανάμεσα στις δυο ομάδες σε διάστημα επτά ημερών!

Η μπάλα «τιμώρησε» τους παίκτες του Άκη Μάντζιου στο 118΄: από κόρνερ του Προβυδάκη ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0, αλλά το παιχνίδι είχε κι άλλα να προσφέρει.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι έπειτα από επέμβαση του Σαράνοφ σε σουτ του Ιτούρμπε ο Μπρούνο Γκάμα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Τζανδάρη, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ απέκρουσε την εκτέλεση του Πορτογάλου.