Skip to main content

Πόλο: Η Εθνική Γυναικών νίκησε την «χάλκινη» Ολυμπιονίκη Ουγγαρία

Μεγάλη εμφάνιση κι ανάλογης σημασίας νίκη σημείωσε η Εθνική Γυναικών με αντίπαλο την «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020, Ουγγαρία, στην πρεμιέρα των αγώνων του νέου World League.

Η ανανεωμένη ομάδα της Αλεξίας Καμμένου επικράτησε στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας με 15-14 στη διαδικασία των πέναλτι και ενώ η συγκλονιστική αναμέτρηση στην κανονική της διάρκεια ολοκληρώθηκε με 11-11, καθώς σε νεκρό χρόνο ισοφάρισε η Ζέγκεντι. 

Κορυφαία σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε με πέντε γκολ η Ελευθερία Πλευρίτου. Με βάση τους κανονισμούς, η Ελλάδα πήρε δυο πόντους και η Ουγγαρία ένα, ενώ MVP του αγώνα αναδείχθηκε η Φωτεινή Τριχά.

Οι φιλοξενούμενες στην εκπνοή του ημιχρόνου πήραν διαφορά δυο τερμάτων. Στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, η Έλενα Ξενάκη και η Ελευθερία Πλευρίτου έκαναν το 7-7, και λίγο αργότερα και πάλι η Ξενάκη το 8-8 για να μπούμε στο τελευταίο δραματικό οκτάλεπτο.

Με ένα καταπληκτικό τέρμα, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (9-8) και στη συνέχεια το ματς πήγαινε και πάλι γκολ-γκολ. 

Το 9-9 το σημείωσαν οι φιλοξενούμενες στον π.π. καθώς είχε αποβληθεί η Ιωάννα Σταματοπούλου και η Εθνική έπαιζε χωρίς τερματοφύλακα.

Η Βάσω Πλευρίτου έδωσε προβάδισμα 11-10 στο 3.27 από τη λήξη, για να ισοφαρίσει σε νεκρό χρόνο η Ζέγκεντι και οι δυο ομάδες να λύσουν εν τέλει τις διαφορές τους στα πέναλτι.