Skip to main content

Αυστραλιανό Όπεν: Με το δεξί ο Τσιτσιπάς, 3-0 σετ τον Ίμερ

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Αυστραλιανό Όπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-3) του 23χρονου Σουηδού Μίκαελ Ίμερ, σε αγώνα που διήρκησε περίπου δύο ώρες (2:10΄) και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «64».

Εξαιρουμένου του πρώτου σετ, ο Tsitsifast εμφάνισε κάποια προβλήματα στο παιχνίδι του, κυρίως στο σερβίς. Μάλιστα, στο τελευταίο σετ ο Νο 4 αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε να εξαλείψει 9 break-points του Ίμερ για να φτάσει στη νίκη.

Με αυτή τη νίκη ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 11 στην καριέρα του στο τουρνουά της Μελβούρνης (11-4) και διατήρησε την παράδοση που τον θέλει αήττητο στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης μετά από το 2018 και την πρώτη συμμετοχή του. 

Στο πρώτο σετ όλα λειτούργησαν καλά για τον Έλληνα πρωταθλητή, που έφτασε εύκολα στο 1-0 με 6-2 και παραχώρησε μόλις 7 πόντους στο δικό του σερβίς.

Στο 2ο σετ ο Σουηδός κατάφερε να κάνει νωρίς break και να προηγηθεί με 2-0 games, αλλά ο αντίπαλός του απάντησε άμεσα για το 2-2.

Από εκείνο το σημείο το ποσοστό του Τσιτσιπά στο σερβίς άρχισε να υποχωρεί, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους τα εύκολα (αβίαστα) λάθη. Με το σκορ στο 4-4 ο Τσιτσιπάς έκανε το break στο 9ο game, κράτησε το σερβίς του κι έφτασε στο 2-0 σετ.

Στη συνέχεια ο περυσινός ημιφιναλίστ της Μελβούρνης προηγήθηκε 3-1 και 4-2 για να καταγράψει αγωνιστική άνοδο στη συνέχεια και να φτάσει στο 6-3 και τη νίκη με 3-0, όπως και πέρυσι με τον ίδιο αντίπαλο στους «32» του Australian Open.