Skip to main content

Nαδάλ για Τζόκοβιτς: Υπάρχουν μεγαλύτερες ευθύνες, θα ήθελα να έπαιζε εδώ

Ο Ράφα Ναδάλ ξεκίνησε με το δεξί το Australian Open, νίκησε 3-0 τον Μάρκους Τζιρόν και μετά το τέλος του αγώνα κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ο Ισπανός τενίστας που αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παικτών του αθλήματος όλων των εποχών, ρωτήθηκε για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς και ξεκαθάρισε πως θα ήθελε την συμμετοχή του Σέρβου στο τουρνουά ενώ αναφέρθηκε στις ευθύνες που υπάρχουν για όσα έγιναν, πέρα από εκείνη του Τζόκοβιτς.

«Δεν ξέρω και παρεμπιπτόντως έχω κουραστεί. Όταν κέρδισε την υπόθεση την προηγούμενη εβδομάδα είπα ότι η δικαιοσύνη μίλησε. Αν η δικαιοσύνη πει ότι ισχύει η βίζα του και ότι μπορεί να παίξει, τότε αυτό είναι το δίκαιο, να παίξει εδώ. Χθες η δικαιοσύνη είπε άλλο πράγματα και δεν θα εναντιωθώ σε αυτό που λέει η δικαιοσύνη. 

Αυτό που πιστεύω εγώ προσωπικά είναι ότι πως η κατάσταση δεν είναι ιδανική. Ιδανική κατάσταση στον κόσμο του αθλητισμού είναι να βρίσκονται οι καλύτεροι παίκτες στο court και να παίζουν τα μεγαλύτερα events. Αυτό είναι καλύτερο για το άθλημα. Αν έπαιζε ο Νόβακ Τζόκοβιτς εδώ θα ήταν καλύτερο για όλους. Το τι συνέβη είναι άλλο πράγμα. Όπως είπα και στην αρχή, δεν θα πω τίποτα άλλο γιατί πιστεύω ότι η κατάσταση είναι πολύ ξεκάθαρη τώρα».

Από κει και πέρα, και όταν ρωτήθηκε για το αν θα του λείψει ο Τζόκοβιτς, υπογράμμισε:  «Πάντα είχαμε εξαιρετική σχέση. Του εύχομαι τα καλύτερα. Η κατάσταση ήταν χάλια. Πιθανότατα δεν ήταν ο μόνος που έκανε άσχημα τα πράγματα. Υπάρχουν μεγαλύτερες ευθύνες σε αυτή την απαίσια κατάσταση που αντιμετωπίσαμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Σίγουρα, όμως, είναι ένας από τους υπευθύνους. Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να έπαιζε εδώ. Αν θα ήταν δίκαιο ή όχι είναι άλλη συζήτηση και δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι’ αυτό».