Skip to main content

Νόβακ Τζόκοβιτς: Από στιγμή σε στιγμή η απόφαση του δικαστηρίου

Τέλος στο θρίλερ της συμμετοχής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open αναμένεται να δώσει σε λίγη ώρα το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας, στο οποίο προσέφυγε ο Σέρβος τενίστας κατά της απόφασης για ακύρωση της βίζας του. 

Το δικαστήριο διέκοψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (μεσημέρι στην Αυστραλία) προκειμένου οι δικαστές να εξετάσουν τα επιχειρήματα των δύο πλευρών και να δώσουν την ετυμηγορία τους.

Οι συνήγοροι της κυβέρνησης της Αυστραλίας υποστηρίζουν ότι η παραμονή του Τζόκοβιτς στη χώρα θα δώσει ώθηση στο αντιεμβολιστικό κίνημα,ενώ οι συνήγοροι του Σέρβου απαντούν ότι αυτό θα γίνει εάν ακυρωθεί η βίζα του και τον απελάσουν. 

«Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε στα εμπλεκόμενα μέρη, αργότερα το απόγευμα, ποια είναι η θέση που θα προτείνουμε», είπε στο δικαστήριο ο επικεφαλής δικαστής, Τζέιμς Άλσοπ.

Να θυμίσουμε ότι οι αρχές της Αυστραλίας είχαν ακυρώσει την βίζα του Τζόκοβιτς όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της χώρας, με αποτέλεσμα ο Σέρβος πρωταθλητής να παραμείνει σε ξενοδοχείο μεταναστών. Δικαστήριο έκρινε ότι ο Τζόκοβιτς είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για είσοδο στην Αυστραλία και έδωσεε εντολή να αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο ο υπουργός Μετανάστευσης είχε την εξουσία να ακυρώσει και πάλι τη βίζα – κάτι που έκανε την Παρασκευή επικαλόυμενος την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος. 

naftemporiki.gr