Skip to main content

Νέα νίκη για τον Αστέρα που «χτυπά» την εξάδα

Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε τρίτη συνεχή εντός έδρας νίκη, επικρατώντας 1-0 του Βόλου στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και πλησίασε στην πρώτη εξάδα, ενώ οι Θεσσαλοί δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι Αρκάδες πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η προβολή του Σίτο στο 6΄ δε βρήκε στόχο ενώ το σουτ του Ριέρα στο 14΄ μπλόκαρε ο Κότνικ. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί είχαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 20’, όταν ο Φαν Βέερτ από περίπου 35 μέτρα επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Παπαδόπουλο, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Εν συνεχεία, δευτερόλεπτα αργότερα, το δυνατό σουτ του Ρεγκατέν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Ο οποίος είχε απάντηση και στην κοντινή κεφαλιά του Τσοκάνη στο 34΄, με τον Ρεγκατέν να αστοχεί εξ επαφής στην εξέλιξη της φάσης. Ο Αστέρας αφυπνίστηκε, με τον Κότνικ να απομακρύνει σε κόρνερ το αριστερό σουτ του Άλβαρες στο 36΄ ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Φερνάντες ήταν άστοχο.

Εν τέλει, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με καταπληκτική κίνηση του Σονί, σε μια εκπληκτική ενέργεια του 23χρονου Καμερουνέζου επιθετικού για το 1-0 στο 41’.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Εξαίρεση το τακουνάκι-έμπνευση του Λεό Τιλίκα στο 70΄, με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Κότνικ.

Το δίλεπτο 77΄-78΄ ο Βόλος είχε δυο διαδοχικές ευκαιρίες για να φτάσει σε κάποιο γκολ, ωστόσο το το σουτ του Φεράρι έδιωξε με γροθιές ο Παπαδόπουλος ενώ αμέσως μετά αυτό του Τσοκάνη έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αστέρα.