Skip to main content

Ο επικεφαλής του Australian Open ελπίζει στην παρουσία του Τζόκοβιτς

Ο επικεφαλής του Australian Open βγαίνει από τη σιωπή. Καθώς η υπόθεση Νόβακ Τζόκοβιτς κερδίζει δυναμική μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρώτου Grand Slam της σεζόν, ο διευθυντής του τουρνουά, Κρεγκ Τάιλι, μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε μια συνεχή σύγκρουση μεταξύ της πολιτείας της Βικτώριας και της ομοσπονδιακής πολιτείας, κι αυτή η πανδημία έχει αναδείξει αυτή την πολυπλοκότητα», δήλωσε ο Τάιλι στις στήλες του The Age.

Σύμφωνα με το «αφεντικό» του Australian Open, το σύστημα χορήγησης εξαιρέσεων από τον εμβολιασμό βασίστηκε στο επίσημο πρωτόκολλο, ενώ ισχυρίζεται επίσης ότι «δεν ήταν θέμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εγκρίνει τις εξαιρέσεις, ήταν της πολιτείας (της Βικτώριας)».

Μετά τον παραγκωνισμό του νούμερο 1 του κόσμου, ο Κρεγκ Τάιλι εξέφρασε το «σοκ του» αλλά εξακολουθεί να πιστεύει στη συμμετοχή του. «Θα ήθελα πολύ να τον δω να παίζει στο Australian Open», είπε.

Παρά την ισχυρή πίεση, το αφεντικό του τουρνουά δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. Θα παρακολουθήσει στενά την ακρόαση του Νόβακ Τζόκοβιτς, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί τοπική ώρα (ξημερώματα Δευτέρας στην Ευρώπη).

Εάν ο Σέρβος άσος πείσει τον δικαστή, θα μπορούσε να ελπίζει στη συμμετοχή του στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς, έχοντας μια εβδομάδα να προετοιμαστεί γι΄ αυτό.

Εάν χάσει την ακρόαση, ενδέχεται να μην αποβληθεί αμέσως επειδή οι δικηγόροι του θα μπορούσαν (ακόμα) να αμφισβητήσουν την απόφαση σε εφετείο.

Όμως, αυτό θα δυσκόλευε την προετοιμασία του, καθώς ο Τζόκοβιτς δεν μπορεί ακόμα να προπονηθεί και πρέπει να περάσει ξανά από το κέντρο κράτησης.