Skip to main content

Νίκη τετράδας και πλέι οφ για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε ιδανικά το 2022, επικρατώντας με 1-0 του Ιωνικού στους «Ζωσιμάδες» στη συνάντηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα.

Οι Ηπειρώτες, που προέρχονταν από δύο συνεχείς ήττες, επέστρεψαν στις επιτυχίες κι ενίσχυσαν τις πιθανότητές τους για παρουσία στα πλέι οφ, προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό κι αναβαίνοντας στην τέταρτη θέση, με δύο παιχνίδια περισσότερα.

Από την πλευρά της, η ομάδα της Νίκαιας έχασε σε τρίτο κατά σειρά παιχνίδι και παρέμεινε στην 11η θέση, ενώ θα πρέπει να σημειωθούν οι πολλές απουσίες των δύο συλλόγων, λόγω του κορωνοϊού.

Ο Ιωνικός απείλησε πρώτος όταν στο 9ο λεπτό σε φάουλ του Άοσμαν η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Σούλη.

Στο 14΄ από σέντρα του Σάλιακα η μπάλα κατέληξε στον Λιάσο, ο οποίος σούταρε για να αποκρούσει ο Χουτεσιώτης και να διώξει ακολούθως ο Τσιγκρίνσκι σε κόρνερ την προσπάθεια του Περέα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ ξεκίνησε ορμητικά και στο πρώτο πεντάλεπτο έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες, με τους Μιλιντσεάνου στο 48΄ (εξ επαφής πλασέ απέκρουσε ο Χουτεσιώτης) και Περέα στο 50΄ (εκ κινήσει πλασέ άουτ). 

Τελικά, ένα λεπτό μετά τη δεύτερη ευκαιρία ο Κολομβιανός επιθετικός «εξιλεώθηκε»: στο 51΄ ο Μιλιντσεάνου βγήκε σε τετ α τετ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουτεσιώτη, το έπραξε όμως ο Περέα έκανε από πολύ κοντά.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει κι έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 56΄ με κοντινό πλασέ του Λένις, που σχεδόν άγγιξε το οριζόντιο δοκάρι, για να λήξει ο αγώνας χωρίς άλλες συγκινήσεις.