Skip to main content

Ντέρμπι «Δικέφαλων» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Ντέρμπι «Δικέφαλων» ανέδειξε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, που διενεργήθηκε το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα προσπαθήσουν για την πρόκριση, σε διπλούς αγώνες, ο πρώτος εκ των οποίων θα διεξαχθεί στην Τούμπα.

Αντίθετα, στα «μαλακά» έπεσε ο Παναθηναϊκός, που κληρώθηκε με τη μοναδική εκπρόσωπο της Super League 2 στην παρούσα φάση της διοργάνωσης, την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, με πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο, ενώ ο Άρης θα υποδεχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τη Λαμία στην πρώτη συνάντηση.

Τα ζευγάρια είναι: Άρης-Λαμία, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στο διάστημα 18-20 Ιανουαρίου 2022 και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα (25-27/1).

Ακολούθως διενεργήθηκε και η κλήρωση της ημιτελικής φάσης, οι (διπλοί) αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν στο διάστημα 8-10 Φεβρουαρίου 2022 (πρώτα παιχνίδια) και 1-3 Μαρτίου (ρεβάνς).

Κατά συνέπεια, ο νικητής του ζεύγους Παναθηναϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος στο πρώτο ματς το νικητή της σειράς Άρης-Λαμία και ο προκριθείς από το ζευγάρι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα παίξει με τον Παναιτωλικό ή τον Ολυμπιακό, με γηπεδούχο στον πρώτο αγώνα τον ένα από τους δύο «Δικέφαλους».

Η ομάδα που θα προκριθεί από τον πρώτο ημιτελικό θα είναι και η τυπικά γηπεδούχος στον τελικό της 21ης Μαΐου, που θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.