Skip to main content

Μίλαν και Ίντερ θα έχουν τον δικό τους… καθεδρικό ποδοσφαιρικό ναό

Του Νίκου Αθανασίου 

Οι δύο μεγάλες ομάδες του Μιλάνο συμφώνησαν στο γηπεδικό πρότζεκτ Cattedrale και σύντομα θα έχουν το νέο τους υπερσύγχρονο και πανέμορφο γήπεδο.

Ιστορική ημέρα η 21η Δεκεμβρίου για τις δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του Μιλάνο, την Μίλαν και την Ίντερ. Οι δύο συγκάτοικοι του Τζουζέπε Μεάτσα ή Σαν Σίρο έδωσαν την συγκατάθεσή τους στη πρόταση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και σύντομα θα έχουν το νέο τους υπερσύγχρονο γήπεδο, ένα πραγματικό στολίδι, με την ονομοασία Cattedrale, δηλαδή Καθεδρικός.

Μετά από έναν αιώνα οι δύο κολοσσοί του κάλτσιο, θα μετακομίσουν στο νέο τους σπίτι το οποίο θα φέρει την υπογραφή της Populus, της εταιρίας που ήταν υπεύθυνη και για το νέο γήπεδο της Τότεναμ στο Λονδίνο, για το Emirates της Άρσεναλ και την ανακατασκευή του Wembley. 

Το σχέδιο προβλέπει πλήρη ανάπλαση της περιοχής με τη δημιουργία ενός πάρκου έκτασης 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Η πρόσβαση θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε πεζούς, καθώς ο χώρος στάθμευσης θα είναι υπόγειος, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου, που θα περιλαμβάνει αρκετές δωρεάν δραστηριότητες προς το κοινό σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Παράλληλα το παλιό γήπεδο είτε θα γκρεμιστεί είτε θα χρησιμοποιηθεί για αγώνες άλλων ομάδων.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως η χωρητικότητα θα αγγίζει τους 65.000 θεατές, το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2027 ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς, κάθε ομάδα θα βάζει στο ταμείο της από 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στον Καθεδρικό. 

«Ο Καθεδρικός είναι ένας εορτασμός της καλλιτεχνικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του Μιλάνο. Ο σχεδιασμός του εμπνεύστηκε από δύο εκ των πιο διάσημων κτιρίων της πόλης – τη Duomo di Milano και τη Galleria Vittorio Emanuele- και θα ευοδώσει σε ένα μοναδικό γήπεδο που θα ξεχωρίζει από κάθε άλλη αθλητική αρένα στον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος των Ροσονέρι, Πάολο Σκαρόνι, για το νέο πρότζεκτ.