Skip to main content

Αποτυχία στην ηλεκτρονική δημοπρασία των περιουσιακών στοιχείων του Μαραντόνα

Η δημοπρασία των περιουσιακών στοιχείων του Ντιέγκο Μαραντόνα, που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω διαδικτύου με εντολή της δικαστή Λουτσιάνα Τεντέσκο για να πληρωθούν τα χρέη και τα έξοδα που άφησε ο εκλιπών, ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020, δεν είχε την προσδοκώμενη επιτυχία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP), το εγχείρημα απέφερε μόνο 26 χιλιάδες δολάρια (περίπου 23 χιλιάδες ευρώ), με απούλητα περιουσιακά στοιχεία για πάνω από 1,4 εκατομμύρια δολάρια.

Τα διαθέσιμα στοιχεία ήταν περίπου 90, αλλά τα μεγαλύτερα – όπως μια βίλα στο Μπουένος Άιρες που είχε αγοράσει ο Μαραντόνα για τους γονείς του – δεν έλαβαν καν προσφορά.

Απογοήτευση, λοιπόν, αν και περισσότεροι από 1.500 υποψήφιοι αγοραστές -με έδρα την Ιταλία, τη Νότια Αμερική, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και τα Εμιράτα- είχαν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, που διήρκεσε μόνο 3,5 ώρες, είπαν οι διοργανωτές.

Η υψηλότερη προσφορά ήταν για έναν πίνακα του Μαραντόνα με τίτλο «Between Fiorito and the Sky» του καλλιτέχνη Λου Σεντόβα, ο οποίος πουλήθηκε για 2.150 δολάρια.

Μια φωτογραφία του Μαραντόνα με τον πρώην ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο πουλήθηκε σε αγοραστή από το Ντουμπάι για 1.600 δολάρια. «Οι δημοπρασίες είναι έτσι: Δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα μέχρι να τελειώσουν», σχολίασε ο διοργανωτής, Αντριάν Μερκάδο. «Περιμέναμε πολλά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι (το τελικό αποτέλεσμα) είναι πάντα άγνωστο», πρόσθεσε.

Μεταξύ των πιο πολύτιμων απούλητων στοιχείων της δημοπρασίας, εκτός από τη βίλα του Μπουένος Άιρες, η αξία της οποίας ήταν 900.000 δολάρια, υπάρχει ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στο θέρετρο Μαρ ντελ Πλάτα (65.000 δολάρια), δύο BMW (390.000 δολάρια) κι ένα βαν Hyundai (38.000).

Ανάμεσα στα μικρότερα αντικείμενα βρήκαν αγοραστές ένας πίνακας της Μέριλιν Μονρό που αγόρασε ένας Αργεντινός για 1.500 δολάρια, μια φανέλα της Νάπολι με τον αριθμό 10 στην πλάτη επίσης αγορασμένη για 1.500 δολάρια κι ένα κουτί κουβανέζικα πούρα, αγορασμένο για 550 δολάρια. Το δικαστήριο θα πρέπει τώρα να αποφασίσει τι θα κάνει με τα απούλητα περιουσιακά στοιχεία.