Skip to main content

SL1: Οι… μετοχές της 14ης αγωνιστικής

Η δέκατη τέταρτη και εμβόλιμη στροφή της φετινής Super League1 πέρασε κι αυτή στην ιστορία και η τριήμερη αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος… γέννησε πρωταγωνιστές, νικητές και ηττημένους, όμορφες στιγμές, ανέβασε και κατέβασε μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ομαδικές μετοχές

+Limit up

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έκαναν το καθήκον τους σε Περιστέρι και Νίκαια, αντίστοιχα. Με απόλυτη σοβαρότητα νίκησαν Ατρόμητο και Ιωνικό. Τη νίκη της αγωνιστικής, όμως, την έκανε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επιβλήθηκε 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και με εμφάτικη εμφάνιση έδειξε πως σιγά σιγά παίρνει τα πάνω της.

-Limit down

Ο Παναιτωλικός κατάφερε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όπου ήταν πολύ ανώτερος από τον αντίπαλο, να μην πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. «Αυτοκτόνησε» στη Τρίπολη, όπως και πριν λίγες ημέρες στο εντός έδρας ματς με τον Ιωνικό. Ο Ατρόμητος ήταν κάκιστος απέναντι στον Ολυμπιακό και επιβεβαίωσε πως θέλει πολύ δουλειά για να μην κινδυνεύσει φέτος με υποβιβασμό. 

Ατομικές μετοχές

+Limit up

*Γιάσμιν Κούρτιτς

Έκανε εύκολο το απόγευμα του ΠΑΟΚ ο Σλοβένος μέσος. Άνοιξε το σκορ από τα έντεκα βήματα, με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 2-0 και ήταν καθοριστικός, ξανά, για τον «δικέφαλο του βορρά».

*Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Χατ-τρικ στο Περιστέρι για τον Μαροκινό φορ του Ολυμπιακού. Ιστορικό βράδυ για τον ίδιο και την καριέρα του στην Ελλάδα, μιας και έφτασε τα 50 με την ερυθρόλευκη φανέλα. Δύο φορές από την άσπρη βούλα και μία σε τετ-α-τετ, εκτέλεσε ιδανικά και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

*Πέτρος Μάνταλος

Mε υπέροχη εκτέλεση ο αρχηγός της ΑΕΚ σκόραρε το γκολ της νίκης στη Νίκαια για την ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας παράλληλα έναν καταπληκτικό συνδυασμό των Άμραμπατ και Μισελέν από τα δεξιά, σε ένα από τα πιο όμορφα ομαδικά γκολ του φετινού πρωταθλήματος.

*Τομ Φαν Βέερτ

Ο Ολλανδός φορ του Βόλου συνέχισε τις υψηλές πτήσεις στο φετινό πρωτάθλημα, πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ κόντρα στη Λαμία και έφτασε τα 8 στη σεζόν. Η ομάδα της Θεσσαλίας δείχνει να έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού για την κορυφή της επίθεσης.

– Limit down

*Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό υπέπεσε σε ένα αχρείαστο πέναλτι πάνω στον Αγιμπού Καμαρά, στέρωντας πιθανότητες από τον τερματοφύλακα της ομάδας του να «βγάλει» το τετ-α-τετ με τον Αφρικανό μέσο.

*Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης

Ο ΟΦΗ κρατούσε μέχρι και τα τελευταία λεπτά μία σπουδαία νίκη επί του Άρη αλλά ο νεαρός αμυντικός έκανε ένα ανόητο ποδοσφαιρικά πέναλτι πάνω στον Ιτούρμπε. Από αυτή την φάση οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν με την εύστοχη εκτέλεση του Μπρούνο Γκάμα.

*Νίκος Καρέλης

Στο ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών του Παναιτωλικού στη Τρίπολη ο Νίκος Καρέλης έχασε το… άχαστο στο 60′ όταν εντελώς μόνος του σε ανυπεράσπιστη εστία, γλίστρησε και δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η αγωνιστική (14η)

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-4

Λαμία – Βόλος 2-2

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός ΑΝΑΒΟΛΗ

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-3

ΟΦΗ – Αρης 1-1

Ιωνικός – ΑΕΚ 0-1

H Bαθμολογία σε 14 αγώνες

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 38

2. A.E.K. 30

3. Π.Α.Ο.Κ. 25

4. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 22

5. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 20

6. Ο.Φ.Η. 19

7. ΑΡΗΣ 18

8. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 17

9. ΒΟΛΟΣ 15

10. ΙΩΝΙΚΟΣ 14

11. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 12

12. ΛΑΜΙΑ 11

13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 9

14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 7

*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

**Ο Απόλλων Σμύρνης έχει δύο ματς λιγότερα.

** Παναθηναϊκός και ΟΦΗ έχουν από ένα ματς λιγότερο.

H επόμενη αγωνιστική (15η)

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Παναιτωλικός – Ατρόμητος (19.30)

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Ολυμπιακός – Λαμία (15.00)

Βόλος – Απόλλων Σμύρνης ΑΝΑΒΟΛΗ

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (19.30)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)

ΑΕΚ – ΟΦΗ (19.30)

Αρης – Ιωνικός (19.30)